Dacia Duster pick-up are un rival! Primul pick-up Skoda este gata!

Skoda Mountiaq rival Dacia Duster pick-up (13)

Dacia Duster pick-up va avea un rival, dacă acest concept va devini realitate. Skoda Mountiaq este primul pick-up construit de producătorul ceh. Este un proiect realizat de elevii Școlii Vocaționale de la Mlada Boleslav.

Skoda Mountiaq este un pick-up îmbrăcat în Sunset Orange. 35 de elevi au lucrat la el timp de 2.000 de ore. Faza de proiectare s-a încheiat în ianuarie, atunci când echipa a demarat construcția camionetei care are la bază SUV-ul Kodiaq al companiei. Elevii au ranforsat caroseria, au montat o nouă lunetă pentru cabină, dar și geamuri laterale noi, iar portierele au fost scurtate. În partea din spate și-a făcut loc o benă, care prezintă sistem de iluminare și un spațiu de depozitare ascuns.

Skoda Mountiaq rival Dacia Duster pick-up (9)

Noul pick-up VW va avea un preț la nivel de Dacia Duster. Când poți să-l cumperi?

Barele față și spate au fost redesenate complet. Inginerii de la Skoda i-au ajutat pe elevi să mărească garda la sol a SUV-ului devenit pick-up cu nu mai puțin de 10 centimetri, până la o valoare uluitoare: 29 de centimetri. Acest lucru a fost posibil și datorită jantelor de 17 inci Rockstar II cu anvelope speciale pentru off-road. Modelul măsoară 4.999 mm în lungime, 2.005 mm în lățime, 1.710 mm în înălțime, are un ampatament de 2.788 mm și cântărește 2.450 de kilograme.

Skoda Mountiaq rival Dacia Duster pick-up (17)

Sub capota lui Mountiaq lucrează un motor 2.0 TSI pe benzină, care dezvoltă 190 de cai putere. Se înalță pe lângă cabină un tub care reprezintă o nouă admisie de aer, iar în partea frontală își fac apariția un troliu și un bull bar.

Logo-ul Skoda iluminat apare proiectat pe asfalt atunci când portiera este deschisă, dar și pe plafon. La bord au fost montate un frigider și două stații walkie-talkie, care îi confirmă natura aventuroasă. Elevii au desenat și un nou logo special pentru viitorul rival pentru Duster pick-up, pe care l-a testat și echipa AutoExpert: o mașină în fața unui munte.

Skoda Mountiaq rival Dacia Duster pick-up (12)

Adaugati comentariu