Dacia electrică. Ne pregătim de mașina cu emisii zero șocant de ieftină?

Dacia electrică

Dacia se pregătește să lanseze o mașină electrică “șocant de ieftină”, scriu britanicii de la Express.co.uk. Este modelul cu care constructorul român intenționează să revoluționeze piața vehiculelor cu emisii zero.

Dacia electrică va fi, pe piața EV-urilor, ce sunt Duster și Sandero pe piața mașinilor cu motoare convenționale. Mașini extrem de accesibile, care câștigă teren în segmentele lor tocmai datorită prețurilor lor.

Mercedes-Benz a lansat deja sub-brand-ul EQC, BMW și-a anunțat intențiile în ceea ce privește iX3, Audi a prezentat deja noul E-Tron și Porsche lucrează la supercar-ul electric Taycan, construind astfel regatul premium al mașinilor cu emisii zero. Nissan, Renault, Kia, Hyundai și Volkswagen sunt și ei în joc de glezne, trimițând pe șosele modele care se încarcă la priză. Dacia vrea să câștige cursa cu toți ceilalți, construind cea mai ieftină mașină electrică.

Dacia are experiență în domeniul mașinilor accesibile. Duster și Sandero sunt de neegalat la capitolul “preț” în segmentele lor.

Încă din 2017, Hakim Boutehra, director comercial grup Renault România, anunța apariția, mai devreme sau mai târziu, a unui EV marca Dacia. Tot în 2017, șeful Dacia Europa, Jean Cristophe Kugler, declara pentru Auto Express că mașina va rămâne fidelă valorilor brand-ului.

“Vom rămâne șocant de accesibili. Vom beneficia de forța și de tehnologia alianței Renault-Nissan Mitsubishi pentru a crea Dacia electrică”, spunea Kugler, în urmă cu doi ani, făcând referire la Renault Zoe și Nissan LEAF, două dintre cele mai populare vehicule electrice din Europa.

Dacă mașina electrică românească va primi o platformă nouă, vom mai avea de așteptat încă un an sau doi până ce aceasta va fi lansată.

Pentru a păstra un nivel de preț accesibil, Dacia electrică nu va primi o baterie de mare capacitate și, în consecință, nici o autonomie impresionantă. Englezii estimează că modelul ar putea parcurge aproximativ 160 de kilometri între două încărcări.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top