Dacia în pericol? Grupul Volkswagen vrea să producă modele Skoda mai ieftine

Grupul Volkswagen Skoda

Grupul Volkswagen promite modele Skoda mai accesibile. Astfel, mașinile produse de constructorul ceh vor rivaliza cu modelele Dacia, în timp ce Seat se va poziționa într-o altă gamă de prețuri.

Este planul pus la cale de directorul Departamentului de Strategie a Produselor din cadrul Grupului Volkswagen, Michael Jost, care intenționează să lucreze la departajarea brand-urilor concernului auto.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

Astfel, modelele Seat vor fi mai scumpe și nu vor mai rivaliza cu cele produse de Skoda, ci, mai degrabă, cu cele de la Alfa Romeo, aceasta fiind și una dintre dorințele fostului președinte Ferdinand Piech, care s-a stins din viață în această vară. Această schimbare ar putea echivala și cu creșterea prețurilor modelelor de la Seat.

Skoda ar putea să complice astfel situația brand-ului Dacia, care produce cele mai accesibile disponibile, la ora actuală, în Europa.

Sute de mii de mașini produse de Volkswagen și Porsche rechemate în service

“Vrem să gestionăm identitatea de brand mult mai clar pe viitor”, este planul trasat de Jost și dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Automobilwoche. “Seat ar putea veni cu mașini care să producă mai multă emoție, așa cum sunt modelele Cupra. Skoda s-ar putea orienta mai mult către piețele est-europene și către clienții care au nevoie de o mașină practică”, a explicat Jost.

Dar planul nu pare deloc ușor de pus în aplicare, pentru că, pentru modelele Skoda, s-au folosit, de-a lungul ultimilor ani, soluții tehnice similare cu cele adoptate de modelele Volkswagen.

Ce modele va construi Volkswagen la uzina din Turcia?

În prezent, cel mai accesibil model Seat este Ibiza, cu preț de pornire de la 13.321 de euro în România. Cea mai ieftină Skoda este Fabia, care pornește de la 9.660 de euro.

Adaugati comentariu