Dacia lansează joi primul său model electric: Spring

Joi, 15 octombrie, va intra în istoria mărcii Dacia ca data la care a fost lansat primul model full-electric produs de marca românească.

Versiunea de serie a modelului Dacia Spring va fi lansată oficial mâine, 15 octombrie 2020. Pentru prima dată în istoria sa, Dacia va avea în oferta comercială un model electric.

Lansarea modelului de serie are loc la șapte luni de la prezentarea imaginilor cu conceptul. Modelul cu siglă Dacia are șanse să devină cel mai ieftin automobil electric ce va fi comercializat în Europa.

Dacia Spring are 3.73 metri lungime, cu 34 cm mai puțin față de modelul Sandero. Este un automobil dedicat mediului urban, iar autonomia oficială anunțată este de 200 km. Dacia Spring are la bază un model produs de Renault pentru piața din China: Renault City K-ZE.

Dacia nu a comunicat date tehnice oficiale. Pe piața din China, Renault City K-ZE are un motor electric de 45 CP și 120 Nm și atinge o viteză maximă de 105 km/h. În China, autonomia este de 250 km în ciclu NEDC adică aproximativ 200 km WLTP.

O serie de imagini neoficiale au apărut pe un site din Ungaria la jumătatea lunii iulie, acestea fiind foarte apropiate de versiunea de serie. Colegii de la publicația italiană Quattroruote au creat o serie de randări cu noul model.

Dacia Spring 2021

Adaugati comentariu