De ce e Dacia mai tare ca Rolls-Royce?

Rolls-Royce vs Dacia

Dacia a vândut peste 350.000 de unități anul trecut, iar modelele constructorului de la Mioveni se plasează pe locuri fruntașe în clasamentele europene. Este ceva cu care cei de la Rolls-Royce nu se pot mândri.

Vă mai aduceți aminte testul comparativ dintre cel mai ieftin SUV de pe piața europeană, Dacia Duster, și cel mai scump, Bentley Bentayga? Pe asfalt, Duster n-avea nicio șansă, dar datele problemei s-au schimbat în off-road.

Ei bine, Dacia mai întrece un producător de mașini de lux. Este vorba despre Rolls-Royce. La vânzări, producătorul de la Mioveni bate constructorul englez fără drept de apel, deși brand-ul de lux a înregistrat cifre record. 4.107 unități Rolls-Royce s-au vândut în 2018, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță din istoria de 115 ani a companiei.

Citește și:

Test drive Rolls-Royce Ghost – Castelul bântuit

Ca și în cazul Dacia, care câștigă teren grație SUV-ului Duster, și Rolls-Royce mizează tot pe modelul său cu gardă mare la sol. Cullinan se poziționează în topul preferințelor clienților. Primele unități au ajuns la cei care le-au comandat, în luna decembrie. În România, Cullinan are un preț de pornire de 265.000 de euro, pe când Duster poate fi comandat începând cu 12.900 euro.

2.000 de oameni au lucrat la uzina de la Goodwood pentru a doborî recordul de vânzări, 200 dintre aceștia fiind angajați recent. Și Dacia anunță angajari anul acesta. Încă 300 de persoane vor pune umărul pentru a crește producția Automobile Dacia.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top