Dezvăluiri de după gratii. De ce a cumpărat Carlos Ghosn vile de lux în Brazilia și Liban

Carlos Ghosn

Rămas fără nicio funcție în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn face dezvăluiri din închisoare. Acesta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor de la cotidianul nipon Nikkei. Ghosn îi arată cu degetul pe managerii de la Nissan, pe care îi acuză de „complot și trădare”. 

Ghosn dă de înțeles că directorii de la Nissan au vrut să scape de el, pentru că nu erau de acord cu planul său referitor la o colaborare mai strânsă între constructorul auto Renault și cei doi parteneri auto japonezi, Nissan și Mitsubishi.

Arestat pe 19 noiembrie 2018, Ghosn susține că toate neregulile financiare de care este acuzat sunt false și – spune el – plățile au fost făcute într-un fond de rezervă aflat la dispoziția directorului general. Tranzacțiile au primit aprobarea a patru oficiali, explică Ghosn.

Carlos Ghosn a demisionat. Renault are o nouă conducere

Fostul șef al Alianței povestește că departamentul juridic de la Nissan a dat undă verde în momentul în care acesta a achiziționat, printr-o subsidiară, două proprietăți de lux în Rio de Janeiro și în Beirut. „Aveam nevoie de un loc unde să fiu în siguranță atunci când lucrez în Brazilia sau Beirut”, motivează acesta investițiile financiare.

Carlos Ghosn, la închisoare de Revelion. Cât timp va mai rămâne după gratii?

Avocații lui Ghosn cer în continuare eliberarea sa pe cauțiune și anchetarea sa în libertate, dar procurorii de la Tokyo continuă să ceară prelungirea mandatului de arestare, motivând că acesta s-ar putea sustrage justiției sau ar putea distruge dovezile care îl incriminează. Ce le răspunde Carlos Ghosn acestora, aflați pe www.floteauto.ro.

Adaugati comentariu