Dragnea din industria auto – Carlos Ghosn a făcut cheltuieli personale pe banii de la Renault și Nissan

Carlos Ghosn 2

Renault rupe tăcerea! Carlos Ghosn s-a distrat pe banii companiei. Vacanțe costisitoare, daruri extravagante către organizații non-profit și alte cheltuieli personale, au fost toate plătite din conturile constructorului auto.

Consiliul Administrație de la Renault a analizat rezultatele auditului efectuat în cadrul companiei, în colaborare cu Nissan. Auditul a confirmat o serie de deficiențe majore pe care inspectorii financiari le identificaseră pe parcursul unei analize preliminare a documentelor puse la dispoziție de Renault.

Comisia de Audit, Riscuri și Etică le-a cerut șefilor de la Renault să ajungă la o înțelegere cu partenerul de alianță Nissan, în ceea ce privește măsurile necesare pentru rezolvarea acestor deficiențe și implementarea lor până la finele acestui an.

Deficiențele financiare identificate de comisia de audit se ridică la 11 milioane de euro, iar pe lista de cheltuieli nejustificate se regăsesc bilete de avion costisitoare pe numele șefului arestat Carlos Ghosn și daruri extravagante făcute de acesta către organizații non-profit, alături de alte cheltuieli personale.

Mai mult, Renault plătise, cu titlul de donație în scopuri caritabile, suma de 50.000 de euro cu ocazia nunții opulente a lui Carlos Ghosn, care a avut loc la Palatul Versailles, în 2016. Renault a predat autorităților toată documentația referitoare la suma care a ajutat la organizarea petrecerii, arată Reuters. Avocatul omului de afaceri, Jean-Yves Leborgne, susține însă că Ghosn nu știa absolut nimic despre contribuția respectivă. Mai mult, fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi îi arată cu degetul pe managerii de la Nissan, pe care îi acuză de trădare.

Carlos Ghosn a fost arestat sub acuzații de fraudă în noiembrie 2018 la Tokyo. Acesta a fost eliberat pe cauțiune în luna martie a acestui an și readus după gratii când Ghosn pregătea o conferință de presă în care amenința să facă dezvăluiri.

Printr-o subsidiară, Ghosn a achiziționat și două proprietăți de lux, în Rio de Janeiro și Beirut, pentru care – spune el – departamentul juridic al Alianței ar fi dat undă verde.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top