După Porsche România, și Toyota România părăsește APIA

Numărul de companii care fac parte din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) e tot mai mic. Toyota România, importatorul mărcilor Toyota și Lexus, renunță la calitatea de membru.
Toyota

După ce ieri ați aflat că Porsche România, cel mai puternic importator român de automobile, a decis să părăsească APIA, iată că o nouă companie importantă ia o măsură similară. Toyota România, importatorul mărcilor japoneze Toyota și Lexus, a confirmat că, începând de vineri, 11 iunie, nu mai este membru al asociației.

Deciziile neașteptate ale celor două mari companii importatoare de autovehicule dau o nouă lovitură importantă Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile după ce, anul trecut, Ford România a renunțat la calitatea de membru al APIA, iar în 2017 și mărcile Dacia, Nissan și Renault au făcut același lucru.

În acest moment, dintr-o piață auto totală care la finalul anului 2020 se situa la 146.385 unități, importatorii grupați în APIA nu mai reprezintă decât circa 37%.

Toyota România este parte a grupului britanic Inchcape și din 2008 are statutul de National Marketing and Sales Company (NMSC) pentru întreaga regiune a Balcanilor, respectiv coordonarea vânzărilor atât pe piața din România, cât și pe cele din Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania.

– Porsche România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile
– Piața românească a autoturismelor noi continuă creșterea

Adaugati comentariu