După Porsche România, și Toyota România părăsește APIA

Numărul de companii care fac parte din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) e tot mai mic. Toyota România, importatorul mărcilor Toyota și Lexus, renunță la calitatea de membru.
Toyota - Best Global Brands 2021

După ce ieri ați aflat că Porsche România, cel mai puternic importator român de automobile, a decis să părăsească APIA, iată că o nouă companie importantă ia o măsură similară. Toyota România, importatorul mărcilor japoneze Toyota și Lexus, a confirmat că, începând de vineri, 11 iunie, nu mai este membru al asociației.

Deciziile neașteptate ale celor două mari companii importatoare de autovehicule dau o nouă lovitură importantă Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile după ce, anul trecut, Ford România a renunțat la calitatea de membru al APIA, iar în 2017 și mărcile Dacia, Nissan și Renault au făcut același lucru.

În acest moment, dintr-o piață auto totală care la finalul anului 2020 se situa la 146.385 unități, importatorii grupați în APIA nu mai reprezintă decât circa 37%.

Toyota România este parte a grupului britanic Inchcape și din 2008 are statutul de National Marketing and Sales Company (NMSC) pentru întreaga regiune a Balcanilor, respectiv coordonarea vânzărilor atât pe piața din România, cât și pe cele din Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania.

– Porsche România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile
– Piața românească a autoturismelor noi continuă creșterea

Adaugati comentariu