Meniu

e-Sports: Mazda RX-Vision GT3 pentru Gran Turismo Sport

Mazda RV-Vision GT3 Contept X

Dezvoltată în colaborare cu Polyphony Digital Inc., RX-Vision GT3 Concept este cea mai nouă mașină de curse virtuală Mazda din simulatorul Gran Turismo Sport pentru PlayStation®4.

Foto: Mazda

Modelul virtual este realizat pe baza conceptului RX-Vision care a fost prezentat la Salonul Auto de la Tokyo din 2015. Față de original, GT3 Concept este modificat în conformitate cu reglementările FIA ​​GT3 pentru mașini de curse și respectă, de asemenea, reglementările proprii Gran Turismo Sport din categoria Gr.3.

Mazda RX-9: realitate sau ficțiune?

Cockpitul și ușile sunt menținute în forma originală, în conformitate cu reglementările GT3, dar fața și spatele au fost extinse iar bara de protecție a crescut în lățime.

O grilă de aer generoasă pe capotă îmbunătățește atât aerodinamica, cât și răcirea zonei motorului, iar spoilerele din față și spate, alături de un difuzor de aer în spate cresc forța de apăsare.

Garda la sol, cât și înălțimea totală a vehiculului au fost reduse pentru a fi optimizate performanțele aerodinamice.

Îndepărtarea unor piese interioare neesențiale a dus la reducerea greutății și la un centru de greutate mai scăzut.

Mazda VISION COUPE este cel mai frumos concept al anului

Echipat cu un motor rotativ din noua generație Skyactiv-R cu 4 rotoare de 570 CP, montat în zona centru-față, conceptul beneficiază de o distribuție a greutății ideală, de 48:52 (față-spate).

O atenție deosebită a fost acordată ergonomiei cabinei ceea ce îi face viața mai ușoară pilotului în timpul cursei; de exemplu, volanul este proiectat special pentru o eficiență crescută în condiții de cursă.

Mazda RV-Vision GT3 Contept X
Mazda RV-Vision GT3 Contept X

Mazda se preocupă de e-Sports

Cei mai buni jucători Gran Turismo Sport, în vârstă de peste 18 ani, care folosesc vehicule Mazda precum RX-Vision GT3 Concept vor avea ocazia să participe la Campionatul Gran Turismo certificat de FIA, care va avea loc în diferite locații din lume în sezonul 2020.

Mazda își propune să-și consolideze baza de fani prin oferirea plăcerii de a conduce competitiv pentru cât mai mulți oameni care iubesc Sportul cu Motor Digital (Digital Motor Sports – nume utilizat lka recomadarea FIA).

Citește și:

Mazda6: motoare cu șase cilindri și propulsie spate pentru următoarea generație?

Mazda RX-7 Redefinirea plăcerii de a conduce cu un motor rotativ

Mazda coupe – 60 de ani de proiectare vizionară

Adaugati comentariu