EuroNCAP – Mazda6, peste VW Touareg și Audi A6 la protecția pasagerilor

Mazda6 (5)

Mazda6 a primit 5 stele la testele de siguranță EuroNCAP. În ceea ce privește siguranța pasagerilor adulți, limuzina niponă a obținut cifre mai bune ca acelea înregistrate de Audi A6 și chiar de Volkswagen Touareg.

Versiunea testată a fost cea cu motor diesel de 2.2 litri. Testele de impact au relevat un punctaj de 95% în contul siguranței adulților la bord, 91% pentru ocupanții copii și 66% pentru participanții vulnerabili la trafic, cum ar fi pietonii și bicicliștii. Sistemele de siguranță și-au adjudecat un punctaj de 73%.

Citește și Test drive Mazda6 facelift

Tot cinci stele au primit, la sesiunea anterioară de testare, și noul Volkswagen Touareg, prezentat în primăvara acestui an, și Audi A6. Mazda depășește limuzina germană în privința siguranței ocupanților adulți (93%), dar și cel mai mare SUV al grupului german, Touareg (89%). Și la categoria care analizează siguranța copiilor în mașină Mazda 6 trece de cele două staruri germane: 91% obține modelul nipon, în timp ce Adi A6 este cotat cu 85%, iar VW Touareg cu 86%.

Mazda 6 testare EuroNCAP anul 2018

Citește și: Primul test drive Volkswagen Touareg

Producătorul nipon trece rezultatele excelente în contul tehnologiilor i-ACTIVESENSE, care îl ajută pe șofer să detecteze la timp riscurile potențiale și să reducă efectele unui eventual impact. Mazda6 facelift a obținut punctaje superioare față de versiunea pre-facelift, lansată în 2013, la toate capitolele.

Cifre și mai bune a obținut noul hot hatch Mercedes-Benz Clasa A, prezentat în luna februarie a acestui an, cu 96% pentru ocupanții adulți, 91% pentru copii și 92% pentru participanții vulnerabili la trafic. 75% a fost punctajul obținut de sistemele de siguranță cu care este echipat noul A-Class.

Citește și: Test drive – Mercedes-Benz Clasa A 180 d

Tot cinci stele au primit noul Hyundai Nexo, SUV-ul pe hidrogen, care beneficiază de o autonomie incredibilă de 800 de kilometri, și noua limuzină Lexus ES, prima mașină de serie fără oglinzi retrovizoare.

Adaugati comentariu