Familia Williams părăsește Formula 1 după 43 de ani

Sfărșitul unei ere în Formula 1: echipa Williams F1 nu va mai fi condusă de familia Williams după vânzarea către grupul Dorliton Capital.

Numele Williams este o legendă în Formula 1. Echipa formată de Frank Williams în 1977 a câștigat 114 Mari Premii și a obținut șapte titluri în Campionatul Mondial al Piloților.

Clarie Williams, fiica lui Frank Williams, va demisiona din poziția de șef al echipei după Marele Premiu al Italiei ce se va desfășura în acest weekend. Momentul va marca finalul unei ere de 43 de ani.

Astfel, familia Williams va ieși din Formula 1, dar numele va rămâne în Marele Circ. În cadrul acordului cu noul proprietar, acesta a agreat să continue în Formula 1 cu numele Williams F1.

Sir Frank Williams este una dintre cele mai emblematice figuri din Formula 1. Sub conducerea sa, echipa a reușit să adune șapte titluri de Campion Mondial în clasamentul piloților cu nume sonore ca Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill și Jacques Villeneuve.

Foto: Formula1.com

Via Williams Racing, F1.com

Adaugati comentariu