Fiat 600 electric: informații și fotografii oficiale

Fiat 600e AutoExpert.ro

Fiat a prezentat oficial noul său SUV electric numit 600e. Anunțat de o serie de imagini teaser, noul model preia platforma folosită de modelul Jeep Avenger și promite o autonomie de 400 kilometri.

După ce o serie de imagini au fost publicate neoficial sau într-o serie de campanii de teasing organizare de Fiat, a venit vremea ca noul Fiat 600 electric să se prezinte. Ca și în cazul modelului Fiat 500e, noul 600 readuce în gamă un nume de model istoric, dar care acum devine un SUV compact electric.

Fiat 600e AutoExpert.ro

Noul model a fost dezvoltat pe platforma e-CMP2 din cadrul Grupului Stellantis, platformă folosită și de proaspăt lansatul Jeep Avenger. Noul Fiat 600 are o lungime totală de 4170 mm.

Fiat 600e AutoExpert.ro

Fiat 600 electric

Designul abordat este similar cu al modelului 500 electric, noul SUV electric având blocuri optice rotunde și linii fluide. O siglă specială cu cifra 600 înlocuiește logo-ul Fiat în partea frontală. Logo-ul mărcii apare pe hayon. Modelul are elemente de protecție pentru evazările aripilor, iar jantele au diametru de 18 inchi. La interior, designerii au ales să combine stilurile de la Fiat 500e și cel pe care îl întâlnim în noul Jeep Avenger.

Fiat 600e AutoExpert.ro

A fost păstrat spațiul central de depozitare acoperit de o husă magnetică, element ce a debutat pentru prima dată pe Jeep Avenger. Avem un volan cu două spițe și o planșă de bord digitală cu ecran de 7 inchi. Pe consola centrală avem ecranul flotant de 10.25 inchi pentru sistemul multimedia. Printre dotările noului model se remarcă sistemul audio cu șase boxe, climatizare automată și zonă pentru încărcarea telefonului prin inducție.

Fiat 600e AutoExpert.ro

Fiat 600 electric are un portbagaj de 360 litri.

Pentru partea de propulsie, noul Fiat 600e preia sistemul electric de la Jeep Avenger. Avem un motor electric amplasat pe puntea față ce dezvoltă 156 CP alimentat de o baterie de 54 kWh (capacitate brută) ce asigură o autonomie de până la 400 CP. Sistemul suportă încărcări rapide de până la 100 kW, iar încărcările la stații AC se pot face cu maxim 11 kW. Noul SUV electric poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 9 secunde.

Fiat 600e AutoExpert.ro

La lansare, Fiat 600 electric este disponibil în variantele de echipare La Prima și RED. Pentru echiparea RED, prețul de pornire pe piața din Italia este de 35.950 euro. Oficialii mărcii din Italia spun că din 2024, modelul va primi și o variantă cu sistem de propulsie hibrid. Noul model este fabricat împreună cu Jeep Avenger la uzina Grupului Stellantis din Tychy, Polonia.

Via Fiat

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top