Ford revine în Formula 1 din 2026 ca furnizor de motoare

ford red bull formula 1

Ford a confirmat oficial că va reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare începând cu sezonul 2026. Ford va furniza motoare echipei Red Bull în calitate de partner strategic.

Ford a confirmat, prin vocea CEO-ului Jim Farley, că va reveni în Formula 1. Deși nu a confirmat oficial alături de ce echipă va avea loc revenirea, cel mai probabil constructorul american își va uni forțele cu echipa Red Bull.

Dacă acest lucru se confirmă, Ford va în locui Honda ca furnizor de motoare și va lucra cu divizia Red Bull Powertrains pentru a dezvolta un motor în conformitate cu noile reguli ce vor intra în vigoare începând cu sezonul 2026.

Later update. Ford a confirmat parteneriatul cu cu Red Bull, urmând să furnizeze motoare atât pentru echipa Oracle Red Bull Racing, cât și Scuderia AlphaTauri din 2026 și până în 2030.

Ford revine în Formula 1

Ford are o lungă tradiție în Formula 1, mai ales prin parteneriatul cu Cosworth. Motoarele Ford Cosworth au strâns 155 de victorii în Formula1 între 1967 și 1985. În istoria mai recentă, Ford i-a adus victorii lui Michael Schumcher și echipa Benetton în 1994. De-a lungul timpului, Ford a strâns 10 titluri de campion la constructori în Formula 1 și 13 titluri în campionatul piloților.

ford red bull formula 1

Ford a ieșit din Formula 1 în 2004 după asocierea cu echipa Jaguar.

”Vestea de astăzi că Ford va veni în Formula 1 din 2026 este grozavă pentru acest sport și suntem încântați să-i vedem alăturându-se partenerilor auto incredibili deja în Formula 1. Ford este o marcă globală cu o istorie incredibilă în curse și lumea auto și văd valoarea uriașă pe care o oferă platforma noastră cu peste jumătate de miliard de fani din întreaga lume”, a spus Stefano Domenicali, președinte și CEO Formula 1.

Red Bull a mai fost în discuții cu Porsche, dar discuțile dintre cele două companii au eșuat. Audi, însă, va intra în Formula 1 alături de echipa Sauber, tot din sezonul 2026.

Via Formula 1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top