Sauber va deveni echipa oficială Audi în Formula 1 începând din 2026

După ce Audi a anunțat că intra în Formula 1 ca furnizor de motoare, a confirmat astăzi că echipa parteneră va fi Sauber începând din sezonul 2026.

Așa cum se aștepta, Audi va face echipă cu Sauber în Formula 1 începând din sezonul 2026. Audi plănuiește să achiziționeze o parte din echipa elevețiană pentru ca aceasta să devină echipă de uzină Audi.

Audi și Sauber își unesc destinele în Formula 1 din 2026

În acest moment, echipa Sauber concurează sub culorile Alfa Romeo, parteneriatul cu marca italiană urmând să ia sfârșit la finalul sezonului 2023. Piloții echipei sunt finlandezul Valtteri Bottas și chinezul Zhou Guanyu.

Audi a anunțat că va concura în Formula 1 în cadrul unei conferințe de presă organizată înainte de Marele Premiu al Belgiei. La conferință au fost prezenți Markus Duesmann, președintele consiliului de administrație Audi AG, Oliver Hoffman, membru în consiliul pentru dezvoltare tehnică, Stefano Domenicali, președintele Formula 1 și Mohammed ben Sulayem, președintele Federației Internaționale a Automobilului (FIA).

Din 2026, regulile pentru sistemele de propulsie se vor schimba radical în Formula 1. Motorul electric va fi aproape la fel de puternic ca și unitatea termică. De asemenea, motoarele 1.6 turbo vor fi alimentate cu combustibili sustenabili. Divizia Audi Sport pentru dezvoltarea propulsorului Audi F1 va fi condusă de Adam Baker. Deja, o echipă de 120 de oameni lucrează la dezvoltarea motorului Audi în cadrul nou înfințatei companii Audi Formula Racing GmbH din Neuburg an der Donau.

Via Audi

Adaugati comentariu