OFICIAL: Audi intră în Formula 1 din 2026

Audi a anunțat oficial intrarea în Formula 1 începând din sezonul 2026 ca furnizor de motoare. Marca germană va dezvolta un propulsor hybrid propriu la baza Audi Sport din Neuburg an der Donau sub conducerea lui Adam Baker.

Zvonurile au fost confirmate: Audi va concura în Formula 1 începând din anul 2026 ca furnizor de motoare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizată înainte de Marele Premiu al Belgiei la Formula 1, ce va avea loc în acest weekend. La conferință au fost prezenți Markus Duesmann, președintele consiliului de administrație Audi AG, Oliver Hoffman, membru în consiliul pentru dezvoltare tehnică, Stefano Domenicali, președintele Formula 1 și Mohammed ben Sulayem, președintele Federației Internaționale a Automobilului (FIA).

Audi în Formula 1 din 2026

”Motorsportul face parte din ADN-ul Audi”, a spus Markus Dusmann. ”Noile reguli tehnice, care se vor aplica din 2026, se concentrează pe o mai mare electrificare și pe combustibili sustenabili. În plus față de plafonul existent privind costurile pentru echipe, un plafon de cost pentru producătorii de motoare va fi introdus în 2023.”

Din 2026, regulile pentru sistemele de propulsie se vor schimba radical în Formula 1. Motorul electric va fi aproape la fel de puternic ca și unitatea termică. De asemenea, motoarele 1.6 turbo vor fi alimentate cu combustibili sustenabili.

Adam Baker – CEO Audi Formula 1

Divizia Audi Sport pentru dezvoltarea propulsorului Audi F1 va fi condusă de Adam Baker. Deși nu a fost făcut un anunț oficial în acest sens, cel ma probabil Audi va furniza motoare pentru echipa Sauber. Audi spune că va anunța partenerul alături de care va concura în Formula 1 până la finalul acestui an.

Este un pas important pentru Volkswagen Group, iar un anunț similar din partea mărcii Porsche este așteptat zilele următoare. Porsche va furniza motoare pentru echipa de Formula 1 Red Bull începând tot din 2026.

Via Audi

Adaugati comentariu