Generațiile următoare BMW Seria 5 și BMW X1 vor primi versiuni full-electric

BMW va avea versiuni electrice pentru generațiile următoare de Seria 5 și X1. BMW vrea să aibă în gamă 25 de modele electrificate până la finalul anului 2023.

Producătorul german vrea să își reducă emsiile de CO2 per vehicul cu cel puțin o treime până în anul 2030, iar parte din acest plan sunt și noi modele electrice ce vor fi introduse în gama BMW.

Noile generații ale modelelor BMW Seria 5 și BMW X1 vor avea versiuni full-electric. Aceste modele se vor alătura deja anunțatei Seria 7 electric. Viitorul BMW Seria 7 G70 va fi primul model construit pe o platformă care va fi dezvoltată de la început pentru toate tipurile de propulsie inclusiv cea electrică. Motorul V12 va dispărea din ofertă.

De asemenea, BMW va lansa SUV-ul electric iNext și sedanul electric i4.

În următorii 10 ani, BMW plănuiește construcția a peste 7 milioane de automobile electrificate, din care două treimi vor fi modele electrice.

Nu există încă detalii suplimentare despre modelel Seria 5 și X1 în variante electrice, dar ne putem aștepta la utilizarea platformei cu un singur motor electric, similar cu sistemul folosit de noul BMW iX3.

Generațiile actuale Seria 5 și X1 au deja în gamă versiuni electrificate plug-in hybrid alături de motoarele clasice pe benzină sau diesel.

Via Autocar

Adaugati comentariu