Germania va investi 5,5 mld. euro în stații de încărcare pentru mașini electrice

B1 mașini electrice Germania

În următorii doi ani Germania va investi nu mai puțin de 5,5 miliarde de euro pentru a majora substanțial infrastructura de încărcare a mașinilor electrice.

Enunțată de mulți producători auto și utilizatori de mașini electrice, problema infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice rămâne una dificilă. Pe măsură ce numărul de vehicule electrice se majorează accelerat, statele europene rămân în urmă în privința stațiilor de încărcare pentru acestea așa încât atât investițiile private, cât, mai ales, cele guvernamentale sunt cât se poate de necesare.

în acest context, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, a anunțat într-o conferință online cu șefii marilor producători auto că statul german va investi 5,5 miliarde de euro până în 2024 pentru a extinde infrastructura de încărcare a mașinilor electrice din cea mai puternică economie a continentului.

Măsura anunțată de germani susține atât industria cât și clienții de mașini electrice pentru a atinge obiectivele tot mai înalte de depoluare impuse de Comisa Europeană. Cum Germania este un important susținător al obiectivelor ambițioase ale Comisiei Europene în privința mediului, dar, în același timp, este văzută ca o țară care își susține puternica industrie auto chiar dacă interesele acesteia nu se armonizează cu pretențiile politicienilor de la Bruxelles, planul de investiții de 5,5 miliarde de euro este cât se poate de binevenit.

– Uzina grupului Volkswagen din Zwickau a început asamblarea modelului Audi Q4 e-tron
– BMW i4: primele imagini și informații oficiale

Adaugati comentariu