Uzina grupului Volkswagen din Zwickau a început asamblarea modelului Audi Q4 e-tron

Noul Audi Q4 e-tron va fi prezentat publicului la mijlocul lunii aprilie și apoi lansat pe piețele europene în vara acestui an.
Audi Q4 e-tron

Audi a anunțat astăzi debutul producției modelului Q4 e-tron la uzina din Zwickau a grupului Volkswagen. Pentru echipa Audi acesta este un eveniment important dat fiind faptul că marca premium germană revine în locul în care a fost înființată în 1909 prima uzină de automobile a brandului.

Transformată complet pentru a deveni punctul de start al modelelor electrice ale grupului Volkswagen, uzina din Zwickau are acum în portofoliu două modele – Volkswagen ID.4 și Audi Q4 e-tron -, un al treilea model al grupului fiind programat să intre pe liniile de asamblare în viitorul apropiat.

În acest context, uzina multibrand a Volkswagen AG va asambla cele trei modele pe platforma MEB a grupului german, pentru integrarea modelului Audi Q4 e-tron fiind necesară munca a 1.400 de angajați, unii dintre ei aduși de la fabricile din Ingolstadt și Neckarsulm.

„Colaborarea multibrand din Zwickau demonstrează încă o dată potențialul enorm al sinergiilor din grupul Volkswagen. Începerea producției Audi Q4 e-tron este o dovadă a unei remarcabile munci în echipă a colegilor de la Volkswagen și Audi. SUV-ul nostru electric compact este, fără îndoială, un adevărat Audi, care va uimi clienții prin calitatea sa remarcabilă”, a declarat Peter Kössler, membru al consiliului de administrație Audi AG pentru producție și logistică.

Odată cu lansarea Audi Q4 e-tron după modelele e-tron, e-tron GT și e-tron Sportback, marca premium germană accelerează ofensiva sa de modele electrice. Până în 2025, marca intenționează să lanseze mai mult de 20 de modele complet electrice și să își extindă oferta PHEV. Cele două fabrici principale Audi din Ingolstadt și Neckarsulm sunt, de asemenea, destinate să producă vehicule complet electrice. Începând din 2022 primul model electric bazat pe Premium Platform Electric (PPE) – dezvoltat împreună cu Porsche – va ieși de pe linia de asamblare din Ingolstadt.

Audi Q4 e-tron, un SUV compact cu autonomie de 450 km

Viitorul SUV Audi din clasa compactă se anunță un vehicul cu performanțe remarcabile. Datele tehnice date publicității odată cu prezentarea versiunii concept arată o autonomie WLTP de peste 450 km obținută grație unei baterii de 82 kWh. Cele două motoare pun la dispoziția șoferului 225 kW garantând o accelerație 0 – 100 km/h în doar 6,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

Dimensiunile deja anunțate de producător pentru Q4 e-tron includ o lungime de 4.590 milimetri, o lățime de 1.865 milimetri și o înălțime de 1.613 milimetri. Aceste valori asigură un spațiu interior generos pentru pasageri, dar și un portbagaj de 520 de litri care poate fi extins prin rabatarea banchetei din spate până la 1.490 de litri. Nu trebuie utita că viitorul Audi Q4 e-tron va avea în dotare, opțional, sitemul head-up display cu realitate augmentată.

– Oficial: Audi nu mai dezvoltă motoare noi cu ardere internă
– Audi Q4 e-tron: primele imagini cu interiorul SUV-ului electric

Adaugati comentariu