Grupul PSA – detalii suplimentare despre gama de electrice

PSA electric

PSA anunță oficial un viitor plin de electroni și lipsit de mirosuri deranjante. Astfel, grupul francez va lansa o serie de mașini de tip plug-in hybrid și electrice, începând cu 2019. Și asta, grație noilor platforme modulare pe care le dezvoltă și care vor fi comune tuturor piețelor de desfacere.  

Prima platformă, va avea la bază actuala Common Modular Platform (CMP), dezvoltată în colaborare cu Dongfeng Motors. Ea se va numi e-CMP și va fi destinată viitoarelor autoturisme de oraș, sedanurilor și SUV-urilor compacte, dotate cu motoare electrice.

PSA electric

 

PSA promite o autonimie de până la 450 km, grație greutății reduse a platformei și tehnologiei în continuă dezvoltare a bateriilor. Mai mult, oficialii grupului vorbesc despre un sistem ultra-rapid de încărcare, care ar permite parcurgerea a 12 km pentru fiecare minut de încărcare! Și asta, în condițiile în care primul din cele 4 modele electrice asamblate pe noua platformă, va fi lansat în 2019, iar restul până în 2021.

PSA electric

A doua platformă, dedicată modelelor compacte și celor din gama premium, stă deja la baza actualelor generații Citroen C4 Picasso și Peugeot 308. Ea se numește EMP2 (Efficient Modular Platform) și va suporta, de asemenea, primele modele hibrid, pe benzină și încărcare la priză, din istoria grupului.

PSA electric

PSA promite că și în acest caz va folosi crema tehnologiilor disponibile pe piață, pentru viitoarele CUV-uri și SUV-uri 4×4. Astfel, acestea vor atinge o autonomie de 60 km în regim pur electric, vor dispune de un interior vast, care nu face compormisuri între spațiul pentru călători și cel pentru bagaje și va beneficia de o reducere cu 40% a consumului urban față de motoarele pe benzină. Bateriile acestora vor putea fi încărcate în 4 ore, iar sistemul rapid de încărcare va înjumătăți timpul de alimentare cu curent. Începând cu 2019, 7 astfel de modele vor fi lansate pe pe parcursul a 3 ani!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top