Grupul Volkswagen va avea anul viitor 27 de modele pe platforma electrică MEB

VW reia treptat producția Volkswagen

Grupul Volkswagen a prezentat astăzi planul industrial pentru următorii ani. Acesta va avea la bază patru elemente – hardware, software, baterii – încărcare, și servicii de mobilitate.

Volkswagen AG a anunțat astăzi o „foaie de parcurs” cu privire la evoluția mărcilor sale. Conform acesteia, actuala platformă MEB (Modular Electric Drive Toolkit) destinată mașinilor electrificate va fi extinsă anul viitor la 27 de modele aparținând tuturor mărcilor grupului. În plus, chiar de anul viitor grupul va lansa noua platformă PPE (Premium Platform Electric) care ganantează un timp de încărcare mai redus, autonomie mai mare și accelerații superioare pentru modelele care o utilizează. Ceva mai târziu, „până la mijlocul deceniului”, o a treia platformă denumită SSP (Scalable Systems Platform) va putea fi utilizată pentru o nouă generație de vehicule.

În privința conectivității, mașinile mărcilor din grupul Volkswagen vor utiliza VW.OS, sistem de operare lansat în acest an și care va fi perfecționat „in-house”, în proporție de 60%.

Și în privința bateriilor sunt așteptate noi evoluții. În 2023, grupul va lansa un nou tip de pachete de baterii, scalabile, care vor fi utilizate până în 2030 pe 80% dintre modelele elcrtificate. Astfel, oficialii Volkswagen consideră că vor putea reduce costul bateriilor utilizate în segmentul „entry” cu 50% și în cel de volum cu până la 30%. Pentru atinge acest deziderat, Volkswagen va construi împreună cu partenerii săi șase uzine de producție a celulelor de baterii doar în Europa. Însumat, acestea vor avea o capacitate de 240 GWh.

„Electrificarea și digitalizarea schimbă vehiculul mai rapid și mai radical decât oricând. Economiile de scară sunt absolut critice pentru ambele probleme. Foaia de parcurs a platformei noastre ne va pune într-o poziție și mai bună pentru a valorifica întregul potențial al grupului. Prin punerea în comun a punctelor forte ale mărcilor noastre vom putea să ne extindem tehnologiile viitoare mai rapid”, a declarat Herbert Diess, președinte al consiliului de administrație al grupului Volkswagen.

Dublare a vânzărilor de vehicule electrice ale grupului Volkswagen

Grație unui an 2020 bun, în ciuda pandemiei, și reducerilor de costuri ale căror beneficii vor fi direcționate către mobilitatea electrică, grupul german estimează că își va dubla vânzările de mașini electrice în acest an până la circa 1 milion de exemplare.

Odată cu creșterea vânzărilor de mașini electrice Volkswagen estimează că marja sa operațională va urca la 5% – 6,5% în acest an și la 7% – 8% în 2025. Pentru asta grupul este pregătit să reducă costurile fixe cu două miliarde de euro până în 2023.

– Volkswagen confirmă un viitor model electric entry-level
– Volkswagen a prezentat noua strategie „Accelerate”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top