Volkswagen confirmă un viitor model electric entry-level

proiecte secrete VW ID.1

Volkswagen confirmă că până în 2025 va lansa un model electric entry-level de 20.000 euro.

În urma prezentării noii strategii ”Accelerate” prezentată de CEO-ul Ralf Brandstaetter, Volkswagen confirmă că va lansa un viitor model electric entry-level cu un preț de maxim 20.000 euro. Viitorul model electric se va integra în gama ID sub actualul ID.3

Volkswagen – model electric entry-level în 2025

CEO-ul VW a mai spus că marca germană va lansa cel puțin un nou model electric în fiecare an, începând cu modelul ID.6, exclusiv pentru piața din China, în 2022, ID.5 în 2023 și van-ul ID Buzz în 2024.

VW ID.1

Viitorul model de bază va purta cel mai probabil denumirea ID.1 și va fi lansat cel mai probabil în 2025. Modelul va avea un preț de maxim 20.000 euro. Marca germană a investit masiv în tehnologia electrică, iar CEO-ul VW a spus anterior că dezvoltarea unei versiuni mai simple a platformei MEB gândită pentru baterii de maxim 45 kWh rămâne o prioritate.

Platfroma ar urma să fie folosită pentru un model de clasă mini și o subcompactă, cel mai probabil cu denumirile comerciale ID.1 și ID.2. Modelele entry-level din gama ID ar urma să înlocuiască actualul model electric e-Up!.

foto: Quattroruote

Volkswagen ID.1 – mașina electrică cu preț sub 20.000 euro

Via Autocar

Adaugati comentariu