Honda e – Detalii noi despre prima electrică a japonezilor

Honda e (2)

Honda e intră pe ultima sută de metri înaintea prezentării oficiale, care va avea loc la Frankfurt, în această toamnă. Niponii au deschis listele de rezervări și oferă o nouă serie de informații despre primul lor vehicul electric.

Mașina cu emisii zero și tracțiune spate promite manevrabilitate și spirit practic în mediul urban, dinamică, eficiență și performanță tipice automobilelor brand-ului.

Honda e (3)

Honda e va primi un motor de 110 kW (aproximativ 150 de cai putere) și cuplu de 300 Nm. O baterie cu o capacitate de 35,5 kWh îi va asigura o autonomie de peste 200 de kilometri. Cuplată la o stație de încărcare rapidă, unitatea se poate încărca până la 80% în doar 30 de minute.

Prima Honda electrică va avea o dotare unică în segment

Bateria ultra-ușoară este amplasată sub podea, centrul de greutate al mașinii aflându-se astfel la aproximativ 50 de centimetri de sol. Electrica niponă prezintă console scurte, ceea ce îi asigură un plus de stabilitate și manevrabilitate. Cu soluția tracțiunii spate, Honda mizează pe o natură sportivă.

Mașina va fi echipată cu sistem Single Pedal Control, care îi permite șoferului să accelereze și să reducă viteza, folosind doar pedala de accelerație. Atunci când acesta ridică piciorul de pe pedală, va interveni frânarea automată regenerativă, iar mașina va încetini, pentru un plus de eficiență.

Honda e (1)

Honda e primește o structură rigidă, construită din materiale de înaltă rezistență, și un șasiu ultra-ușor, aspecte care îi sporesc agilitatea. Dacă vrea mai mult, șoferul poate active Modul Sport.

Versiunea de serie, care va fi foarte apropiată de prototipul dezvăluit în primăvară, la Salonul Auto de la Geneva, va fi dezvăluită în toamnă. Până atunci, clienții interesați pot rezerva o mașină, pentru a fi printre primii care o vor primi, în țări ca Germania, Franța, Norvegia și statele Regatului Unit. În prima lună, 31.000 de clienți și-au manifestat deja interesul, bătând recordul înregistrat de Volkswagen ID.3, rezervat de 20.000 de clienți în același interval.

Honda nu a confirmat încă prețul viitorului său model, dar surse din interior susțin că acesta nu va fi sub 40.000 de euro.

Noua compactă electrică de la Honda este primul pas al companiei care intenționează să ofere sisteme de propulsie electrificate la toate modelele sale comercializate în Europa, până în 2025.

 

Adaugati comentariu