Prima Honda electrică va avea o dotare unică în segment

Premieră mondială la Geneva 2019: Honda E Prototype

Honda confirmă. Prima Honda electrică va avea o dotare unică în segment. Este vorba despre camere video în locul oglinzilor retrovizoare laterale, o echipare de care în Europa, la ora actuală, beneficiază doar noul Audi e-tron.

Sistemul Side Camera Mirror va fi dotare standard, atunci când Honda e va intra în producție. Tehnologia unică în segment aduce avantaje în ceea ce privește siguranța, promite constructorul nipon, iar aerodinamica vehiculului este îmbunătățită cu aproximativ 3,8%, ceea ce va avea impact direct asupra autonomiei. Este redus și zgomotul produs de vânt, produs, în mod obișnuit, de oglinzi, la viteze mari.

Ca și la Audi e-tron, prezentat în toamna anului trecut, camerele video ale viitoarei Honda e înlocuiesc oglinzile laterale convenționale. Acestea captează imagini live, pe care le redau pe ecrane de șase inci, amplasate la interior, lângă montanții față, integrate în bord.

Cât costă noul Audi e-tron în România?

Prezența camerelor de mici dimensiuni pe aripi, ca și la prototipul prezentat în primăvara, la Salonul Auto de la Geneva, îi conferă mașinii electrice un look futurist și simplu, la fel ca și mânerele escamotabile, și acestea fiind oferite cu modelul de serie.

Honda e Side Camera Mirror System

Carcasele camerelor sunt desenate în așa fel încât să prevină apariția picăturilor de ploaie pe obiectiv, ceea ce ar reduce vizibilitatea celui aflat la volan. Șoferul va putea selecta “normal view” sau “wide view” din meniul de setări, extinzându-și astfel aria de vizibilitate și reducând semnificativ unghiurile moarte. Nivelul de luminozitate se reglează automat în funcție de lumina naturală.

Prima Honda electrică va avea o autonomie de peste 200 de kilometri și funcție de încărcare rapidă. Bateria sa va ajunge la 80% în doar 30 de minute.

Tracțiunea spate îi va asigura o dinamică tipică modelelor sportive ale brand-ului japonez.

Versiunea de serie va vedea lumina zilei anul acesta. Mașina poate fi deja rezervată.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top