Honda face dezvăluiri – Câte modele eco va lansa în următorii ani?

Honda e and Energy Management Images

Honda accelerează pe drumul electrificării. În cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam, constructorul nipon a dezvăluit că intenționează să ofere toate modelele din portofoliul său și într-o versiune electrificată, până în 2022. Strategia japonezilor poartă denumirea “Electric Vision”.

Honda a scris deja primele capitole “Electric Vision”, odată cu lansarea primului său model electric, Honda e, dezvăluit în această toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt, și a prezetării noii generații Jazz, oferită exclusiv în versiune hibrid, la Salonul Auto de la Tokyo.

Honda Jazz and Honda Jazz Crosstar Exterior

Planul de electrificare al companiei include trimiterea pe șosele a șase modele electrificate în următoarele 36 de luni, toate acestea fiind incluse în noua gamă „e:technology”. Jazz este primul model care poartă logo-ul “e:HEV” (Hybrid Electric Vehicle). Este diferit sistemul dezvolat de Honda de sistemele de propulsie hibride obișnuite, în care motorul electric sprijină motorul pe combustie. În cazul hatchback-ului din segmentul B, motorul pe combustie produce energia care sprijină motorul electric, asigurând astfel o rulare lină și o reacție rapidă în accelerare.

După noile Honda e și Jazz, japonezii mai plănuiesc patru modele eco pentru piața europeană. Pentru a-și duce planul la bun sfârșit, compania a semnat un parteneriat cu furnizorul de energie Vattenfall, o colaborare care îi va permite oferirea primului contract flexibil de furnizare a energiei electrice, configurat conform cerințelor europene și disponibil pentru vehiculele electrice produse de orice constructor auto. Serviciul va fi lansat inițial în Regatul Unit și în Germania, în 2020, urmând să se extindă și în alte state europene.

Parteneriatul va include și oferirea stațiilor de încărcare domestice și a soluțiilor urbane de încărcare și promovează obținerea energiei electrice din surse regenerabile.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top