Honda prezintă tehnologii inovatoare la CES

Honda CES

Consumers Electronics Show este evenimentul care pune în umbră Salonul Auto de la Detroit, chiar și când vine vorba de noutăți din industria auto. În Las Vegas, Honda va prezenta o serie de tehnologii inovatoare.

Honda anunță că noua sa tehnologie Safe Swarm va fi inspirată de natură și în mod special, de grupurile de pești și stolurile de păsări, care se pot deplasa fără să se ciocnească. Sistemul va avea la bază tehnologia Vehicle-to-Everything (V2X) și va comunica locația exactă a mașinii și viteza sa vehiculelor din jurul său. Niponii vor astfel să reducă riscurile rulării autonome și să ajute mașinile să determine cursul traficului.

Citește și:

Los Angeles LIVE: Honda Passport – Informații și fotografii oficiale

Sistemul nu se reduce doar la siguranță, ci gravitează și în jurul ideii de eficiență și le-ar putea sugera șoferilor să schimbe banda în cazul în care aceea pe care se află este blocată de un accident sau de un vehicul care a suferit o defecțiune.

Tot în Las Vegas, Honda aduce noul său sistem de gestionare a energiei Wireless Vehicle-to-Grid (V2G). Este vorba despre un sistem wireless de încărcare a vehiculelor electrice, capabil să transfere energie de la vehicul la rețea.

Citește și:

Honda Urban EV iese la teste. Ce au de gând japonezii?

Un nou sistem multimedia, „Honda Dream Drive: Driver”, va fi prezentat, de asemenea, la evenimentul din Nevada. Tehnologia le va permite șoferilor să facă rezervări la restaurantele aflate pe traseul ales și să plătească parcările și combustibilul. Va fi disponibil și un sistem “Honda Dream Drive: Passenger”, care poate face conexiunea cu telefoanele inteligente ale pasagerilor și care le permite să joace jocuri, să urmărească filme sau să controleze funcțiile sistemului multimedia.

Japonezii lansează tot la CES și tehnologia Noveto’s Smart Audio, un sistem care transmite semnale sonore de avertizare în urechea dreaptă sau stângă a șoferului, în situația în care o mașină se deplasează în marșarier în calea sa.

În pus, la evenimentul care își deschide porțile pe 8 ianuarie, Honda aduce și sistemul P.A.T.H. (Predicting Action of the Human), care anticipează acțiunile pietonilor și cicliștilor pe baza inteligenței artificiale, a senzorilor și camerelor video, pentru a face rularea autonomă mai sigură.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top