Hyundai a cumpărat producătorul de roboți Boston Dynamics

Compania Boston Dynamics este cunoscută pentru roboții săi umanoizi care pot parcurge orice suprafață.

Hyundai a achiziționat 80% din pachetul de acțiuni Boston Dynamics și intenționează să folosească tehnologia pentru dezvoltarea viitoarelor automobile autonome. De asemenea, vor fi creați roboți logistici ce vor activa în cadrul uzinelor Hyundai.

Anterior, compania americană a fost deținută de japonezii de la SoftBank, care rămân cu 20%, dar și de Google.

Unul dintre produsele celebre Boston Dynamics este robotul Spot, ce poate patrula în orice zonă și poate înlocui astfel paznicii umani. Un exemplar al robotului de patrulare Spot costă 70.000 dolari în varianta de bază.

Hyundai are o divizie importantă ce se ocupă cu dezvoltarea de roboți industriali, iar prin integrarea Boston Dynamics, aceștia pot evolua semnificativ.

Hyundai a prezentat în 2019 conceptul unui vehicul utilitar ce folosește picioare robotizate în loc de roți. Spre exemplu, o versiune cu picioare robotizate ar putea salva vieți ca prim vehicul de răspuns în situația unor dezastre naturale, sau pentru persoane cu dizabilități care nu au acces la rampe ar putea prelua scaunul cu rotile pentru a-l poziționa în dreptul ușii.

Numit Hyundai Elevate, vehiculul ar putea deveni acum realitate.

Hyundai Elevate

Hyundai a plătit aproximativ 800 milioane de euro pentru pachetul majoritar de 80% al companiei Boston Dynamics.

Via Boston Dynamics

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top