Hyundai-Kia au depășit Toyota în Europa

Cumpărătorii europeni de mașini asiatice, au preferințele lor binestabilite, dar nu mai este vorba de Toyota, ca până acum. Hyundai și Kia și-au unit forțele pentru a detrona liderului de câțiva ani al acestui segment.

Cei doi mari producători coreeni, au înregistrată o creștere a vânzărilor de 4% în primele zece luni ale anului 2010. În aceeași perioadă, vânzările Toyota-Lexus au scăzut cu 17 procente. Mai exact, în vreme ce Toyota a vândut 511.754 de vehicule, Hyundai a comercializat în aceeași perioadă, 521.369 de mașini.

Problemele întâmpinate de Toyota în ultima ultima perioadă, corborate cu ultimele modele de o calitate superioară lansate de Hyundai și de Kia, au facilitat brandurilor sud-coreene depășirea concernului nipon. În cazul în care Toyota nu ia măsuri urgente, nu este exclus să piardă pasul cu cei doi producători, mai ales că aceștia plănuiesc lansarea în viitorul apropiat, a mai multor modele concepute special pentru piața europeană. 

Hyundai plănuiește pe de altă parte să urmeze același drum și pe piața din Statele Unite ale Americii, unde treburile vor fi ceva mai dificile, dar nu este exclusă această posibilitate. Martor că lucrurile merg în direcția potrivită pentru Hyundai, sta procentul cu care au crescut vânzările companiei în anul 2010 și anume, 21%. Saltul cel mai mare l-a înregistrat noul Sonata, ale cărui vânzări au crescut cu 64% față de anul precedent. 

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2010/11/23/hyundai-kia-overtakes-toyota-as-biggest-asian-automaker-in-europ/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top