Hyundai pregătește un Kona N ultra-performant

Hyundai Kona N

Hyundai Kona N ar putea fi crossover-ul care să revoluționeze segmentul. Constructorul sud-coreean lucrează la o versiune ultra-performantă, care va primi, cel mai probabil, un motor de 2.0 litri, capabil să dezvolte 250 de cai putere.

Un crossover subcompact capabil de cifre impresionante. Este următorul obiectiv pe lista Hyundai. Inginerii vor monta sub capota lui Kona N propulsorul care se regăsește la Hyundai i30 N. Hothatch-ul beneficiază de aportul a 275 de cai putere, dar Kona N, cu gardă mai mare la sol, s-ar mulțumi cu 250.

“Le-am spus inginerilor să construiască mașina și vedem ce se va întâmpla. Va primi sistemul de propulsie al lui i30 N”, a anunțat șeful diviziei de performanță de la Hyundai, Albert Bierman. Kona N ar primi însă, suspensii noi și o direcție cu setări diferite.

Preturi Hyundai Kona in Romania: Cat costa noul SUV de oras

Crossover-ul ar veni și cu o grilă mai mare, elemente roșii care să sublinieze ideea unui model special, logo-ul N, un difuzor spate, un eleron pe acoperiș și evacuări la vedere.

Proiectul este în faza aprobărilor și ar putea ajunge în 2020 pe piața pe care îl așteaptă deja T-Roc R de la Volkswagen.

Hyundai are în vedere și o versiune electrică, ce va fi lansată în 2019.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top