Încă un producător auto renunță la motoarele diesel

Honda diesel

Încă un producător important din industria auto renunță la motoarele diesel, pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea sistemelor de propusie hibride și electrice. Este vorba despre Honda.

Japonezii intenționează să ofere o gamă complet electrificată până în 2025. Planul pe termen lung include oferirea unei game care să cuprindă doar mașini hibride și cu emisii zero până în 2030.

Decizia celor de la Honda vine ca urmare a declinului cererii de vehicule diesel pe teritoriul Europei și a normelor tot mai stricte de poluare impuse de Uniunea Europeană. Media de dioxid de carbon la nivel de gamă trebuie să ajungă de la cifrele actuale, de 120,5 g/km la 95 g/km. Măsura se va aplica tuturor mașinilor noi începând cu anul 2021.

 

Mașinile electrice se vor încărca în 5 minute. Cum e posibil?

Honda a anunțat în primăvară că va închide uzina din Swindon. Acolo se produce propulsorul diesel de 1,6 litri, iar decizia de a înceta complet dezvoltarea motoarelor diesel este pasul logic, scrie Autocar.co.uk.

Honda ia deja măsuri pentru a se alinia noilor standarde. A prezentat prima mașină electrică din istoria companiei, la Salonul Auto de la Frankfurt. Honda e va ajunge pe piață la începutul anului viitor. Mai mult, niponii anunță că viitoarea generație Jazz va fi oferită doar în versiune hibridă. Singurele modele disponibile și cu motoare diesel în Europa sunt, la această oră, Civic și și HR-V.

Test drive Honda CR-V 2.0 – Test cu cel mai bine vândut SUV din lume

Honda pregătește terenul pentru mașinile sale cu emisii zero. Astfel, constructorul din Țara Soarelui Răsare va lansa Power Charger. Sistemul integrează o stație de încărcare de 7,4 kW pentru alimentre monofazată sau 22 kW pentru alimentare trifazată.

Honda a intrat și în echipa Ubitricity, o rețea cu puncte de încărcare în mediul urban, pe locul de parcare al automobilelor electrice.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top