InspectorAuto.ro, un nou ajutor în achiziția de Auto second

Primul instrument de verificare online a istoricului mașinilor – doar pe baza numărului unic de identificare (VIN) – este acum disponibil cumpărătorilor de autovehicule rulate din România: InspectorAuto.ro.

Prin acest serviciu persoanele interesate să achiziționeze o mașină rulată pot vedea istoricul de daune al acesteia sau dacă a fost raportată ca furată în România și alte 6 țări din U.E. prin simpla introducere a VIN, putând astfel să-și dea seama dacă sunt pe cale să cumpere o mașină fără accident, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost daună totală.

Cred în tranzacții auto transparente și îmi doresc să nu mai existe cumpărători păcăliți. Experiența de peste zece ani pe care o am în domeniul auto, în toate segmentele acestuia – de la mașinile din târgul auto de la Vitan și până la soluțiile online de promovare și tranzacționare de la autovit.ro – mi-a arătat cât de slabă este în realitate piața autovehiculelor rulate de bună calitate și cât de greu este de găsit un vânzător cinstit”, a declarat Mihai Cune, fondator și director general al InspectorAuto.ro.

Realitatea este dură: Verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de mașini, alese aleator, cumpărate noi din România și scoase acum la vânzare, arată că 66% au avut cel puțin o daună, în condițiile în care vânzătorul menționează în anunț că mașina este ”fără accident”!

De asemenea, verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de mașini rulate provenite din import, alese de asemenea aleator, arată că 4% au avut o daună majoră în țara de proveniență sau au fost chiar daună totală. Mai mult decât atât, 12% dintre ele au avut daune și în România, după ce au fost importate. Și în acest caz anunțurile conțin mențiunea ”fără accident”.

Aceste date ne arată starea actuală a pieței de mașini rulate din România. O piață netransparentă în care vânzătorii mint, iar cumpărătorii sunt păcăliți”, a spus Mihai Cune.

Urmărind link-ul de mai jos ajungeți direct pe InspectorAuto.ro și puteți consulta pe larg studiul realizat pe 100 de mașini din România și pe 100 de mașini din import: https://inspectorauto.ro/ro/blog/6-din-10-masini-vandute-pe-internet-au-daune-ascunse

Cum funcționează InspectorAuto.ro

Pentru 10 Euro + TVA clienții pot verifica VIN-ul mașinii pe care vor să o cumpere și să vadă istoricul de daune al acesteia și dacă mașina figurează ca furată, fiind deci un cumpărător mult mai bine informat și care, eventual, poate să-i pună vânzătorului mai multe întrebări în cunoștință de cauză.

Datele InspectorAuto.ro sunt preluate în principal din sistemul asigurărilor și al reparatorilor auto, din țări precum România, Germania, Franța, Italia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia – acestea fiind cele mai precise informații referitoare la avariile suferite de un autovehicul la un moment-dat.

InspectorAuto.ro are deja acoperire pentru 80% dintre daunele RCA și CASCO din România, precum și aproximativ 50% acoperire pentru daunele totale petrecute în România. Procesul de actualizare a informațiilor este continuu, până se va ajunge la o transparență totală a istoricului de daune.

Ideea acestui intrument de verificare mi-a venit în urmă cu mai mulți ani, fiind și eu client de bună credință, păcălit, care a cumpărat o mașină rulată cândva. În ultimii ani am dat contur ideii și acum am ieșit pe piață cu produsul InspectorAuto.ro”, a declarat Mihai Cune.

Locul InspectorAuto.ro în procesul de cumpărare

Un client de mașină rulată își face, de regulă, o listă scurtă cu 3-5 autovehicule pe care vrea să le vadă personal, să vorbească cu vânzătorii, să facă probă de drum, să simtă mașina. Acest proces necesită deplasare, timp și bani, mai ales dacă mașinile vizate sunt mai departe de reședința potențialului cumpărător, eventual într-un alt oraș. Aici intervine InspectorAuto.ro, ca prim filtru pentru lista scurtă. În urma interogării VIN-ului în baza noastră de date, lista poate rămâne și mai scurtă, astfel că acel cumpărător a economisit timp și bani prin a renunța să vadă niște mașini despre care vânzătorul minte. Mai mult decât atât, informațiile primite de la InspectorAuto.ro imediat, într-un raport PDF, îl determină pe cumpărător să analizeze situația la rece, mai degrabă rațional. În cazul în care ar merge personal să vadă mașina înainte să o verifice, factorul emoțional va fi mult mai puternic la vederea acesteia și la cuvintele alese ale vânzătorului de rea-credință. Dacă mașina are un istoric fără daune prea mari, vânzătorul le recunoaște și povestește despre ele, iar mașina se prezintă bine, atunci cumpărătorul poate trece la următoarea etapă a achiziției, pusă la dispoziție tot de InspectorAuto.ro: verificarea mașinii într-un service autorizat de marcă pentru ca mecanicii de acolo să certifice starea ei exactă la momentul vânzării”, a explicat Mihai Cune.

Așadar, InspectorAuto.ro nu își propune să înlocuiască verificările în service-uri specializate, chiar le recomandă, facilitând această verificare prin produsul dedicat ”verificare la service autorizat”.

Aceste verificări în service costă de câteva ori mai mult decât verificarea online pe InspectorAuto.ro și nu pot să furnizeze informații precise despre trecutul mașinii, ci se referă mai degrabă la starea actuală.

Deci verificarea în service este complementară verificării online pe InspectorAuto.ro, la fel cum verificarea VIN prin intermediul platformei noastre este complementară verificării fizice a mașinii, în service.

Cu alte cuvinte, interogarea VIN-ului pe InspectorAuto.ro a mașinilor de pe lista scurtă a cumpărătorilor este veriga lipsă din procesul de achiziție, fiind liantul dintre identificarea mașinilor dorite și verificarea lor efectivă în service. Utilizând platforma InspectorAuto.ro cumpărătorul își maximizează șansele de a nu fi înșelat și de a nu cumpăra o epavă.

Despre InspectorAuto.ro

Primul instrument de verificare online a istoricului mașinilor, InspectorAuto.ro, este creat de Mihai Cune, fost business manager al autovit.ro, care are o experiență de zece ani în industria auto.

Site-ul InspectorAuto.ro asigură interogarea VIN și aflarea de informații despre istoricul de daune al autovehiculelor și istoricul privind furtul.

Totodată oferă clienților posibilitatea să-și comande online, direct pe InspectorAuto.ro, o verificare fizică, în service, la un dealer de marcă. Dezvoltarea ulterioară a platformei va face posibilă și verificarea altor informații utile pentru cumpărător.

De asemenea, site-ul InspectorAuto.ro conține și articole utile cumpărătorilor de autovehicule, astfel încât aceștia să fie mai bine informați și mai bine pregătiți atunci când își cumpără o mașină rulată.

2 thoughts on “InspectorAuto.ro, un nou ajutor în achiziția de Auto second”

 1. O mare teapa. INSPECTORAUTO…Cel mai neserios site posibil !

  Pt 6 euro mi-au comunicat exact ce a scris si vanzatorul in anunt.
  DOAR Kilometrii de AZI ai masinii ! ATAT !!! Asta stiam si eu si toata tara…din anunt…
  Deci NU AU ACCES LA NIMIC…. ca sa comunice istoricul masinii !!!
  Specfic… masina este din 2008 , 128000 km adusa acum din Germania.

  E IMPOSIBIL sa nu fie cu ceva in baza de date AUDI Deutchland !

  ATENTIE !!! DATI BANI DEGEABA LA INSPECTORAUTO !!!

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top