Interzis la flash-uri! Poliția ne roagă să nu-i mai avertizăm pe șoferii din sens opus

flash-uri

Poliția Română face un apel disperat către șoferi, într-o scrisoare deschisă postată pe pagina sa de Facebook. “Dragă șoferule, te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic”. Așa începe mesajul polițiștilor către conducătorii auto.

Însoțit de hashtag-urile #ConduPrudent și #AlegeViața, mesajul adresat șoferilor explică de ce echipajele de poliție stau pe marginea carosabilului.

“Te-ai gandit că stau la pândă și sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa! După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândești să le dai flash-uri și ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit.  Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut?”

Citește și:

Cresc amenzile de circulație de la 1 ianuarie 2019

Polițiștii îi amenință pe șoferii care dau flash-uri cu sancțiuni conform Codului Rutier. Articolul 108, capitolul VII – Răspunderea contravențională prevede că folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul și tractor agricol sau forestier care circulă din sens opus se sancționează cu două puncte de penalizare, adică 290 de lei.

“Aceeași situație… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător…și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar. Să revenim…un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.”

Citește și:

Vești bune: șoferii au mai mult timp să plătească amenzile

Nu numai flash-urile pentru șoferii din sens opus sunt vizate de polițiști, ci și șoferii care folosesc luminile pentru a le cere celor din fața lor să elibereze banda.

“Te-aș ruga să dai dovadă de experiența pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri ca ”să se dea la o parte ”, pentru că te grăbești și te gândești că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”…pentru că știm amândoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi – ,,dar pe ceilalți nu-i vezi?”

Polițiștii se plâng că discuțiile interminabile cu cei trași pe dreapta îi țin din treabă.

“Ba sigur că îi vede și i-ar și opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp și chiar dacă mergi tare, nu ai ,,făcut niciun accident”.

Scrisoarea deschisă are un final care face apel la coarda sensibilă a conducătorilor auto: “Nu uita! Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă!”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top