Jeep la 80 de ani: Tradiție 4×4 și ediții speciale

Jeep 80

Pasionații știu că în 2021, marca Jeep, parte a grupului Stellantis, împlinește 80 de ani. Acest eveniment a fost marcat pe 28 ianuarie prin lansarea unor ediții speciale ale modelelor din gamă și o nouă înfățișare pentru Compass.

Ziua de 28 ianuarie 2021 a fost una cu totul specială pentru marca Jeep. Acum parte a grupului Stellantis, format din contopirea PSA cu FCA, brandul american a împlinit 80 de ani de „libertate în aer liber și aventură”.

Știți deja că legenda Jeep a început în 1941, atunci când cunoscutul Willys MB – primul vehicul 4×4 produs în serie – a fost dezvoltat pentru armata americană. De-a lungul deceniilor, pe măsură ce au fost lansate constant noi produse, Jeep și-a construit o reputație durabilă devenind un sinonim pentru excelența în teren accidentat. E drept că au existat și reproșuri, dar ce marcă auto din această lume e perfectă?

Acum, în timp ce marca Jeep sărbătorește cel de-al optulea deceniu ea intră și într-o etapă extrem de interesantă din istoria sa: electrificarea. Iar primele modele Jeep cu tehnologie plug-in hybrid din Europa sunt Renegade 4xe și Compass 4xe.

Renegade, Compass, Wrangler și Gladiator, celebrează Jeep „80th Anniversary”

În Europa, sărbătorirea celei de-a 80-a aniversări Jeep va avea loc pe tot parcursul anului 2021 și va consta în evenimente dedicate, create pentru a aduce clienții și entuziaștii mai aproape de brand și de patrimoniul său.

Așa cum spuneam, debutul acestei serii de evenimente a avut loc pe 28 ianuarie cu o conferință online în care au fost dezvăluite noile ediții speciale „80th Anniversary”. Nu numai că aceste modele aduc un omagiu istoriei de 80 de ani a mărcii, ci continuă și o tradiție începută în 1966, aceea de a produce vehicule în ediție specială pentru a marca aniversări sau realizări speciale.

Primul model „80th Anniversary” care a debutat este Renegade. Acesta este deja disponibil la reprezentanțele Jeep din Europa, în timp ce Compass, Wrangler și Gladiator „80th Anniversary” vor sosi în primăvară.

Fiecare model „80th Anniversary” se bazează pe cea mai bine vândută variantă Jeep și oferă caracteristici standard de siguranță și tehnologie alături de detalii estetice care fac mașinile cu adevărat unice.

– Jeep Grand Cherokee L: a cincea generație a fost lansată pe piața americană
– Stellantis este numele noului grup auto născut din alianța dintre FCA și PSA

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top