Kia nu va mai construi mașini cu trei uși

Kia ProCeed

Se schimbă tendințele industriei auto, în care clienții nu mai vor mașini cu trei uși. Volkswagen a tăiat modelul din gama Polo, SEAT va oferi Leon doar cu cinci uși și acum a venit rândul celor de la Kia să se concentreze pe mașini mai practice.

Kia a prezentat la Salonul Auto de la Paris noul Proceed, inițial conceput ca hatchback cu trei uși. Atenți însă, la tendințe, oficialii Kia au făcut la timp modificarea și au adăugat două uși, dezvăluie CarAdvice, după o conversație cu șeful diviziei de Design a producătorului sud-coreean, Gregory Guillaume.

“Tocmai demaraserăm proiectul ProCeed, iar cel responsabil cu produsele ne-a zis: ‘ProCeed a murit, nu vom mai face una’. Vă imaginați ce reacție am avut cu toții. Segmentul dispare din Europa, compactele cu trei uși nu vor mai avea căutare”, povestește Guillaume.

Kia ProCeed

Echipa de design a revenit la planșa de desen, pentru a alungi mașina și pentru a-i mai adăuga o pereche de uși în partea din spate. Astfel a luat naștere ProCeed, așa cum am văzut-o în premieră zilele acestea, la Salonul Auto de la Paris.

Kia nu numai că decapitează compactele cu trei uși, dar alege și să scoată coupe-urile din planurile imediat următoare.

“Avem modelul Stinger, care este un coupe cu patru uși. Nu sunt sigur că un coupe cu două portiere ar avea rost acum. Poate doar dacă ar fi electric, dacă ar fi o mașină electrică emoțională”, susține Gregory Guillaume.

Cea mai recentă creație a sud-coreenilor, Kia ProCeed, va ajunge pe piață până la finalul acestui an. Producția va începe în noiembrie, la uzina Kia din Slovacia. Primele mașini vor fi livrate la începutul anului viitor.

Adaugati comentariu