Noul Kia ProCeed – informații și galerie foto completă

Kia ProCeed

Noul Kia ProCeed – informații și galerie foto completă! Noul Kia ProCeed a fost prezentat înainte de premiera de la Salonul Auto de la Paris 2018.

Purtând mai departe numele celei de a doua generații a coupé-ului în trei uși Kia pro_cee’d, noul model ProCeed a fost desenat și proiectat în Europa. Un produs al centrului european de design Kia și al echipelor de cercetare-dezvoltare din Frankfurt, Germania, modelul ProCeed va fi fabricat în uzina de la Žilina, Slovacia. Acesta va fi construit alături de Kia Ceed și Ceed Sportswagon, modele lansate la începutul acestui an. Kia ProCeed va fi disponibilă doar în varianta GT Line și ca model performant GT.

Producția modelului shooting brake ProCeed va începe în noiembrie, iar comercializarea sa exclusiv în Europa este programată pentru primul trimestru al anului 2019.

Noul Kia ProCeed – design

Modelul ProCeed a fost desenat la Centrul European de Design al Kia din Frankfurt, Germania, sub coordonarea lui Gregory Guillaume, Șeful Centrului de Design din Europa și a lui Peter Schreyer – șeful de Design al Kia Motors.

Având ADN-ul unui coupé, modelul ProCeed are o înălțime mai redusă și este mai lung atât față de Ceed-ul în cinci uși cât și față de modelul Sportswagon.

Modelul ProCeed va fi disponibil în versiunea de echipare GT Line sau versiunea performantă GT, o propunere care a permis echipelor de design Kia din Europa să creeze un design sportiv și de încredere pentru modelul reprezentativ al familiei Kia Ceed. Având o siluetă suplă, cu o înălțime mai mică, prezența și proporțiile sale sunt diferite, împărțind doar capota și aripile din față cu modelul Ceed în cinci uși.

Ca și modelul Ceed, partea frontală a ProCeed-ului este proiectată în jurul unor forme liniare cu lumini de zi cu tehnologie LED de tip ‘ice cube’ oferite standard, ce amintesc de modelele anterioare Kia GT și GT Line. Noul model păstrează aceeași lațime de 1,800 mm ca și hatchback-ul Ceed în cinci uși, însă are un design propriu, unic al spoiler-ului frontal.

Din profil, noul model preia designul conceptului Kia Proceed 2017, emulând silueta prototipului cu un plafon înclinat care curge elegant spre montanții din spate. Linii fluide se întind pe toată lungimea automobilului, pornind de la blocurile optice față până la haionul portbagajului, mărindu-i astfel vizual lungimea, în timp ce plafonul puternic înclinat este accentuat de ‘coada de rechin’ cromată, ascuțită. Geamul abrupt al lunetei separă modelul ProCeed de ceilalți membri ai familiei Ceed, dar și de alte automobile din clasa sa. Geamul lunetei modelului Ceed Sportswagon este înclinat în unghi de 50.9° vertical, în timp ce geamul lunetei hatchback-ului în cinci uși stă la 52.4°. Un element definitoriu al formei sale de coupé, geamul lunetei noului ProCeed este mai mult orizontal, înclinat la un unghi de 64.2° vertical.

Având o lungime de 4,605 mm, ProCeed este cu 5 mm mai lung decât Ceed Sportswagon, cu o lungime mai mare a părții frontale, de 885 mm. Cu o înălțime de 1,422 mm, plafonul său este cu 43 mm mai jos decât al modelului Sportswagon, în timp ce garda la sol este redusă cu 5 mm, la 135 mm. Construit pe aceeași platformă ‘K2’ ca și celelalte modele Ceed, păstrează neschimbat ampatamentul de 2,650 mm.

Partea posterioară a automobilului este ceea ce îl diferențiază net față de celelalte modele ale gamei Ceed, fiind inspirată din designul conceptului Proceed 2017. Noul spoiler spate în combinație cu înălțimea redusă oferă automobilului o prezență sportivă, încrezătoare, cu țevile de eșapament duble pentru modelele GT și GT Line care contribuie la îmbunătățirea dinamismului și sportivității. Numele ProCeed este inscripționat cu litere mari în centrul haionului, între stopurile LED, ceea ce contribuie vizual la amplificarea lațimii acestuia, oferind automobilului o identitate unică.

La lansare, noul ProCeed va fi disponibil în 10 culori. Cumpărătorii modelului ProCeed GT Line pot opta pentru jante de aliaj din aluminiu de 17 sau 18 inch, în timp ce modelele ProCeed GT vor fi echipate standard cu jante de 18 inch.

Noul Kia ProCeed  – Design interior și echipare

La interior, modelul ProCeed are o cabină ergonomică la fel ca fratele său Ceed. Sistemul de infotainment cu touchscreen de 7.0 inch, dezvoltat de Kia, este așezat în centrul planșei de bord, cu sistemul audio și gurile de ventilație situate dedesubt. Planșa de bord este ușor îndreptată spre șofer.

ProCeed se diferențiază de celelalte modele ale familiei Ceed printr-o serie de modificări menite să aducă o ambianță mai sportivă în interior. Plafonul interior de culoare gri din Ceed și Sportswagon este înlocuit cu unul negru, în timp ce pragurile ușilor sunt prevăzute cu plăcuțe metalice. De asemenea, în interior vom găsi în dotarea standard volanul în forma literei D și, pentru modelele echipate cu transmisia cu dublu ambreiaj, șoferii pot schimba vitezele de la noile padele din aluminiu montate pe volan.

ProCeed este de asemenea echipat cu scaune față diferite – în funcție de versiunea de echipare – cu logo-ul Kia ‘GT’ inscripționat pe fiecare. Modelele ProCeed GT sunt echipate cu noile scaune sport Kia, mai bine profilate lateral și la coapse în comparație cu modelul cee’d GT din trecut. Cu o tapițerie din piele neagră și piele întoarsă, scaunele GT sunt finisate cu cusături roșii și logo-ul GT. Pentru versiunea ProCeed GT Line, scaunele față standard dispun de un suport lateral mai bun decât cele regăsite pe modelele standard Ceed și Sportswagon, având tapițerie textilă de culoare neagră și din piele sintetică de culoare gri deschis. Cumpărătorii modelelor GT Line pot opta pentru scaunele GT cu același suport lateral ca și cele ale modelelor GT, cu tapițerie din piele neagră și textil cu cusături gri.

Kia ProCeed oferă un spațiu pentru bagaje mai mare decât multe dintre compactele de familie cu caroserie tip wagon – și chiar superior multor tourere din clase superioare. Cu o capacitate de 594 litri (VDA), portbagajul ProCeed-ului este cu 50% mai spațios decât al hatchback-ului Ceed în cinci uși.

În timp ce portbagajul modelului Ceed Sportswagon este semnificativ mai mare – 625 litri, ProCeed oferă aceeași versatilitate, fiind astfel unul dintre cele mai ușor de utilizat automobile din clasa sa. Printre funcționalități amintim de scaunele spate rabatabile 40:20:40, care se pliază cu o simplă acționare a mânerului situat în interiorul haionului. Cu scaunele rabatate, podeaua portbagajului devine plată. Un spațiu de depozitare situat sub podeaua portbagajului permite stocarea lucrurilor mai mici iar cârligul pentru ancorare este util pentru a preveni rostogolirea alimentelor sau a altor lucruri depozitate în portbagaj. Dotarea opțională de deschidere inteligentă a haionului (Smart Power Tailgate) oferă deschiderea automată a acestuia în momentul în care cheia inteligentă a ProCeed-ului este detectată în apropierea haionului.

Noul Kia ProCeed – Rulare și manevrabilitate

Kia ProCeed este prevăzut cu suspensii independente în dotarea standard. Construit pe baza aceluiași sistem de suspensie regăsit la Ceed și Ceed Sportswagon, modelul ProCeed oferă o reglare proprie, unică a suspensiei.

Garda la sol a modelului ProCeed – atât în varianta de echipare GT cât și GT Line – este cu 5 mm mai redusă decât a modelelor hatchback și Sportswagon, iar arcurile și rata de absorbție a amortizoarelor sunt adaptate pentru a se potrivi dimensiunilor caroseriei și designului său shooting brake.

ProCeed este echipat cu aceeași suspensie independentă ca și modelul Ceed. Totuși, reglajele suplimentare aduse geometriei suspensiei au oferit modelului ProCeed propriul său caracter unic în gama familiei Ceed.

În ceea ce privește anvelopele, fiecare ProCeed este disponibil opțional cu pneurile Michelin Pilot Sport 4 care permit o viteză de mișcare mai mare decât ale celorlalte automobile de familie din segmentul mediu. Aceste pneuri au fost alese pentru a permite manevrabilitatea superioară și răspunsul imediat la comenzile șoferilor ProCeed. Automobilul dispune de o direcție asistată electric, oferind un răspuns prompt, incisiv la comenzile direcției și având un raport rapid de 12.7:1 – necesită doar 2.44 rotiri ale volanului pentru o bracare completă stânga-dreapta.

Noul ProCeed este oferit cu sistemul de control electronic al stabilității (ESC) și sistemul de management al stabilității (VSM) oferite în dotarea standard. Acest lucru a permis includerea tehnologiei de transfer diferențiat a cuplului motor către roți prin frânare (Torque Vectoring by Braking Technology), o funcționalitate electronică de asistare a șoferului care frânează în mod inteligent roțile pentru a reduce subvirarea în viraje. Această tehnologie aduce un plus de plăcere și încredere în timpul condusului pe drumurile cu viraje și pe serpentinele din munți.

Noul Kia ProCeed  – Sisteme de propulsie

Modelul ProCeed GT Line este disponibil în trei variante de motoare. Motoarele pe benzină includ popularul motor Kia de 1.0 litri T-GDi (turbo cu injecție directă pe benzină), ce produce 120 CP și un cuplu de 172 Nm. Cel mai puternic motor pentru modelele GT Line este noua unitate ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi , care produce 140 CP. Supra-alimentarea motorului asigură un cuplu de 242 Nm valabil pe o plajă de turații cuprinsă între 1,500 – 3,200 rpm, cu un răspuns rapid într-o gamă largă de condiții de rulare. Ambele motoare sunt prevăzute cu un filtru de particule pentru a reduce emisiile, încadrându-se astfel în standardele solicitate de norma de poluare Euro 6d TEMP. Ambele motoare oferă standard o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce motorul de 1.4 litri T-GDi este disponibil și cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză 7DCT.

Se poate opta și pentru noul motor ‘Smartstream’ diesel de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection). Livrând o putere de 136 CP, noul motor Smartstream de 1.6 litri poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză. Acest motor produce un cuplu de 280 Nm când este cuplat la cutia de viteze manuală și 320 Nm când este cuplat la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză.

Marcând reîntoarcerea noului model de performanță Kia GT, ProCeed GT este propulsat de un motor de 1.6 litri T-GDi, identic cu cel găsit pe noul Ceed GT. Acesta produce 204 CP și un cuplu de 265 Nm și este cel mai performant motor al gamei. Noul ProCeed GT și Ceed GT se bucură pentru prima dată de introducerea transmisiei Kia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză, ce permite schimbarea rapidă a treptelor cu ajutorul padelelor din metal situate pe volan.

Noul Kia ProCeed – Tehnologie și siguranță

Sistemul de infotainment este disponibil fie cu sistemul audio cu touchscreen de 7.0 inch, sau sistemul de navigație cu touchscreen de 8.0 inch, acesta fiind oferit împreună cu serviciul Kia Connected Services oferit de TomTom®. Sistemul permite integrarea completă cu Apple CarPlay™ (pentru iPhone 5 și versiunile ulterioare) și Android Auto™ (pentru telefoanele cu sistemul Android 5.0 (Lollipop) sau versiunile ulterioare).

Opțional este disponibil sistemul de sunet JBL  cu tehnologia Clari-Fi. Tehnologiile standard includ integrarea Bluetooth a smartphone-ului, sistemul automat de lumini și sistemul keyless entry.

Pentru modelele echipate cu transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză, sistemul Drive Mode Select oferă posibilitatea proprietarilor de a-și personaliza experiența de condus. . Schimbând între modurile Normal și Sport, sistemul Drive Mode Select reduce sau sporește nivelul efortului necesar pentru a manevra volanul și schimbă subtil caracterul sistemului de propulsie. Modul de rulare Normal maximizează potențialul pentru eficientizarea consumului de combustibil și oferă un efort mai mic la manevrarea direcției. Modul Sport îmbunătățește accelerația și transmisia, permițând o accelerare maximă – atât de pe loc cât și în viteză – și adaptează direcția pentru a oferi un răspuns mai ferm la comenzile șoferilor. De asemenea, modul Sport permite șoferilor să obțină maximul de putere, atinsă la 6.000 rpm, schimbând treptele de viteză la turații mai mari.

Ca dotare opțională, parbrizul încălzit folosește fire aproape imperceptibile pentru a încălzi geamul, o funcționalitate foarte utilă în lunile reci pentru ca topește gheața și înlătură aburii prin simpla apăsare a unui buton. De asemenea, sunt disponibile dotări ca precum încărcătorul wireless pentru smartphone, scaune încălzite și ventilate față și scaune încălzite spate. Scaunele față ventilate sunt opționale pe versiunea de echipare GT Line.

În completarea celor șase airbag-uri din dotarea standard, sunt disponibile tehnologii avansate de asistență a șoferului și pasagerilor, folosind sisteme active de siguranță pentru a preveni riscul coliziunilor. Tehnologiile standard de siguranță vor include High Beam Assist, sistemul de monitorizare și avertizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning), sistemul de păstrare a benzii de rulare (Lane Keeping Assist) cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

ProCeed este disponibil cu sistemul avansat de păstrare a benzii de rulare (Lane Following Assist), o tehnologie autonomă de nivel 2 care urmărește automobilele din față și detectează marcajele pentru a menține automobilul pe banda sa. Sistemul controlează accelerația, frânele și direcția, folosind senzori radar pentru a menține în siguranță distanța față de automobilul dinaintea sa. Sistemul operează la viteze cuprinse între 0 și 180 kmh.

Alte tehnologii disponibile includ sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind Spot Collision Warning), sistemul de avertizare pericol coliziune la mersul cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision Warning), sistemul inteligent de asistare la parcare (Smart Parking Assist) și sistemul de recunoaștere a pietonilor cu avertizare haptică în volan pentru sistemul sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

În echiparea standar ProCeed este oferit cu sistemul de management al controlului stabilității – Vehicle Stability Management (VSM). Acest sistem asigură stabilitatea în timpul frânării sau în viraje controlând electronic stabilitatea automobilului prin sistemul Electronic Stability Control (ESC) în cazul detectării pierderii tracțiunii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top