Kia Sportage: date tehnice complete pentru noua generație

A cincea generație a SUV-ului Kia Sportage a fost prezentată acum o lună în versiunea dedicată piețelor asiatice și nord-americană. Kia revine acum cu câteva imagini noi și un set de date tehnice.

Pentru prima dată, noul model Kia Sportage va avea versiuni diferite pentru diversele piețe. Astfel America și Asia vor primi modelul cu ampatament lung, în timp ce europenii vor avea acces la o versiune mai scurtă ce urmeză a fi prezentată în toamnă. Nu este clar dacă versiunea europeană va avea un design diferit.

Kia Sportage – generația a cincea

Kia a publicat un set de date tehnice complete pentru a cincea generație Sportage. Pentru versiunea cu ampatamentul lung prezentată lungimea este de 4660 mm. Modelul are 1865 mm lățime și 1660 mm înălțime. Ampatamentul este de 2755 mm. Volumul portbagajului a ajuns la 637 litri.

Gama de motorizări va include unitatea 1.6 turbo pe benzină ce oferă 177 CP, cunoscută de la modelul Hyundai Tucson. Kia va mai include și un propulsor 2.0 diesel nou ce dezvoltă 183 CP și 417 Nm. Acest motor va fi disponibil exclusiv cu o cutie de viteze automată cu opt trepte. Gama va mai include și alte motorizări, inclusiv versiuni hybrid și plug-in hybrid ale căror detalii vor fi dezvăuite mai aproape de lansarea comercială. Cel mai probabil aceste versiuni hybrid și plug-in hybrid vor identice cu cele folosite de actuala generație Hyundai Tucson.

Sportage va avea sistemul Terrain Mode ce permite alegerea modului de rulare dintre Drive, Comfort, Eco, Sport și Smart. Vor fi disponibile jante de aliaj cu dimensiuni între 17 și 19 inch, iar la interior Sportage folosește două ecrane de 12 inch pentru un cockpit complet digital.

Versiunea europenă cu ampatament scurt va fi lansată la finalul verii, iar debutul comercial va avea loc în a doua parte a anului.

Via Kia Global

Adaugati comentariu