Kia Stinger facelift – avem specificațiile pentru Europa

Kia Stinger facelift

Azi au fost prezentate specificațiile pentru Europa pentru Kia Stinger facelift. Sedanul de tip fastback are un nou design ce îi accentuează caracterul grand turismo, dar și o nouă gamă de de tehnologii și sisteme de siguranță îmbunătățite.

Foto:KIA

Din 2017 îmceputul comercializării sale în Europa au fost vândute peste 10.000 de unități Stinger.

Comercializarea noului model îmbunătățit va demara în ultimul trimestru din 2020 și începutul lui 2021.

Ca și în cazul celorlalte modele Kia, și Stinger beneficiază de o garanție de 7 ani în limita a 150.000km oferită standard.

Kia Stinger facelift

Un design exterior high-tech

Noul Stinger se va remarca printr-o nouă formă a grilei frontale de tipul „tiger-nose”, flancată acum de noi blocuri optice cu LED, multi-fațetate.

Designul high-tech subliniat de noua semnătură luminoasă a calandrului frontal este completat în partea din spate de noi blocuri optice.

Acestea sunt unite printr-o bară luminoasă ce subliniază forma subtită a spoilerului intergat în capacul portbagajului.

Noul Hyundai Tucson: informații și fotografii oficiale

Noile lămpi de semnal  cuprind câte 10 unități LED individuale, aranjate într-o grilă ce trimite cu gândul la motorsport, respectiv la un steag „șah”.

Mașina vine și cu un nou model de jante pe 19 inch, cu un design geometric mai complex. Iar o nouă culoare de exterior, „Ascot Green” este introdusă pentru gama Stinger.

Kia Stinger facelift

Arihtectură interioară neschibată – dar noi materiale

La interior nu sunt schimbări majore, ci doar îmbunătățiri subtile ale unor detalii de design și materiale. Kia afirmă că a reușit astfel să ofere modelului o ambianță mai luxoasă.

Volanul are o finisare cu accente metalice, iar panoul ceasurilor de bord este încadrat de o ramă cromată. Oglinda retrovizoare este fără ramă.

În funcție de specificații, diferă culoarea cusăturilor pentru planșa de bord și fețele de ușă, iar consola centrală este acum dispobibilă și cu finisaj din aluminiu.

Un nou sistem de lumini ambientale (64 de culori) și o zonă finisată negru gloss în jurul noului ectran tactil de 10,25 inch îi accentuează eleganța interioară.

Modele Stinger pentru Europa oferă tapițerie Nappa de culoare neagră sau roșie, fiind dispobibilă opțional și finisarea în piele întoarsă sau centuri de siguranță în culoarea roșie.

Cel mai rapid KIa – grație motorului V6 T-GDi de 3.3 litri

Cum până acum majoritatea clienților modelului Stinger au comandat automobilul lor Kia echipat cu motorul V6 T-GDi bi-turbo de 3.3 litri noul Stinger este oferit exclusiv cu acest puternic motor.

Motorul V6 T-GDi de 3.3 litri produce 370 CP la 6.000 rpm. și un cuplu maxim de 510 Nm pe o plajă largă de turație (1.300 – 4.500 rpm).

Accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde, motorul T-GDi de 3.3 litri face ca Stinger să ofere cea mai rapidă accelerație a unui model Kia vândut vreodată în Europa.

Motorul este cuplat la transmisia automată cu opt trepte, potrivindu-se cu personalitatea gran turismo precum și tracțiunea integrală oferită standard.

Kia Stinger facelift

Noi sisteme infotainment 

Noul Stinger este echipat standard cu un nou sistem de infotainment cu ecran touchscreen de 10.25 inch. Conexiunea Bluetooth multiplă permite utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile simultan – unul pentru utilizarea hands-free a telefonului și media și celălalt doar pentru utilizare media.

Display-ul cu funcția split-screen permite utilizatorilor să controleze și să monitorizeze diferite funcționalități ale automobilului în același timp, personalizând ecranul cu o serie de widget-uri.

Sistemul de 10.25 inch oferă standard aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto. Acesta dispune de un sistem de comandă vocală pentru funcțiile automobilului, cum ar fi sistemele de încălzire și ventilație, audio și navigație.

Există și un display digital de înaltă rezoluție de 7.0 inch amplasat între ceasurile de bord. Acest display color cu grafică diferită pentru diferitele moduri de conducere oferă șoferului informații complete și clare în zona dintre vitezometru și turometru.

Noul Stinger dispune de sistemul de pornire de la distanță al motorului (Remote Engine Start), folosind cheia inteligentă.

Tehnologii avansate de asistență

În funcție de piața de comercializare și de specificațiile automobilului, gama de sisteme de asistență este foarte cuprinzătoare, multe dintre sistemele existente fiind îmbunătățite.

Remarcăm „Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (FCA – Forward Collision-Avoidance Assist) oferă acum protecție în momentul virării peste axul drumului într-o intersecție, prin identificarea traficului din sens opus. Mai mult, oferă o rază de activare sporită pentru detectarea unui automobil, pieton sau biciclist.

Foarte important este și „Sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu obiectele aflate în unghiul mort” (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) . În loc să avertizeze pur și simplu șoferii că pe benzile alăturate ale autostrăzii există trafic, sistemul BCA îi ajută pe șoferi să evite o posibilă coliziune prin aplicarea frânării differențiate.

Alte sisteme pentru piața Europeană

Pentru Europa, Stinger vine cu sistemul inteligent de asistare în cazul depășirii limitei de viteză (ISLA – Intelligent Speed Limit Assist) bazat pe recunoașterea indicatoarelor de circulație.

Sistemul de avertizare privind atenția șoferului (DAW – Driver Attention Warning) operează acum la viteze de până la 210 kmh și avertizează șoferii inclusiv dacă nu au observat că mașina din față a repornit după o oprire.

Avertizare privind animalele de companie uitate în mașină

Desigur, lista acestor sisteme este mult mai cuprinzătoare, dar nu putem încheia fără a remarca un nou sistem care avetrizează șoferii dacă și-au „uitat” în mașină animalul de companie

Astfel, „sistemul de avertizare pentru pasagerii locurilor din spate (ROA – Rear Occupant Alert) oferă o avertizare șoferului dacă acesta uită animale de companie sau copii în momentul în care părăsește automobilul.”

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top