Lada Niva California – Cum va arăta rivala lui Duster?

Lada Niva California (2)

Motive de îngrijorare pentru Dacia Duster! Modelul produs în Rusia, mai ieftin ca mașina românească, își schimbă radical imaginea!

Cu o istorie de peste 40 de ani, Lada Niva și-a păstrat, de-a lungul timpului, proporțiile compacte și imaginea de vehicul capabil să înfrunte terenuri grele. Dar nu a fost niciodată o mașină de lifestyle. Conceptul Lada 4×4 Niva California schimbă însă, lucrurile.

Lada Niva are reputația unui model accesibil, cu o mecanică simplă și echipare spartană. Dar rușii se pregătesc să-i modifice personalitatea. Specialiști în design se grăbesc să le ofere sugestii.

Lada Niva California (9)

Desenat în 2016, făcut public în 2018 și readus în atenție de presa internațională zilele acestea, 4×4 Niva California reprezintă o abordare modernă. Mașina randată digital nu seamănă deloc cu ceea ce știm de la modelul lansat în 1977.

„Tovarășii” se întorc: Lada Niva are motoare Euro 6 și e mai ieftină decât Dacia Duster

Conceptul prezintă faruri LED, cu o semnătură lumnioasă originală. Niva California are cinci uși, dar portierele din spate sunt amplasate mult către aripile din spate, mânerele acestora ajungând deasupra roților. Ampatamentul scurt și plafonul cu linie descendetă reprezintă indicii că pasagerii care iau loc pe banchetă vor fi nevoiți să facă un compromise în ceea ce privește confortul.

Lada Niva California (1)

Partea posterioară prezintă o lunetă de mici dimensiuni, o bandă luminoasă care unește stopurile în formă de boomerang și un scut proemient.

Mașina randată digital preia elemente de la conceptul Lada Vision, prezentat anul trecut, la Salonul Auto de la Moscova. Dacă vreunul dintre cele două concepte va fi transformat în model de serie, imaginea Lada se va schimba radical.

Adaugati comentariu