Pentru toți cei care s-au obișnuit cu bolizi pe circuit, azi avem un alt fel de rețetă: se aruncă o Lada Niva pe Nurburgring, printre mașini de câteva sute de cai putere și se filmează turul.

Să dăm o tură cu cel mai spartan off-roader pe cel mai carismatic circuit. Cum sună invitația noastră? Vrei să fim mai expliciți? Lada Niva pe Nurburgring. E mai bine?

Pe cât de distractiv pare, pe atât de periculos e să ”te dai” cu o mașină de 82 CP, care atinge o viteză maximă de 137 km/h, printre coupe-uri care prind viteza asta în viraje. Nu mai discutăm de frâne și direcție… nici măcar de anvelopele MT cu raport nominal de aspect 80, cu care este echipat exemplarul.

Lada Niva pe Nurburgring

Bine, însă, că are scaune scoică și că, în eventualitatea în care părăsește pista, ajunge în largul lui, pe gazonul de dinolo de vibratoare. Iar la viteza maximă de care e capabilă, sunt mari șansele să se oprească până la parapet.

Lada Niva pe Nurburgring autoexpert.ro

Dacă ți-a plăcut ideea, nu dispera: încă mai poți cumpăra o Lada Niva nouă, inclusiv în România. Prețurile pornesc de la 10.115 euro la varianta cu 3 uși, și de la 11.305 euro la cea cu 5 uși. Practic, versiunea scurtă este potrivită pentru off-road, datorită unghiului ventral mare, care permite trecerea peste obstacole fără a atinge podeaua, în timp ce varianta cu 5 uși este mai stabilă la viteză ridicată, datorită distanței superioare dintre cele două punți.

➡ Video cu Lada Niva de 1.500 CP! 💡

Indiferent pentru care optezi, primești un motor pe benzină, natural aspirat, de 1.690 cmc, cu 2 supape pe cilindru, care dezvoltă 82 CP. Noroc că e ușoară: numai 1.285 kg are versiunea scurtă, greutate care permite motorului să nu se omoare cu firea prea tare.

Și încă ceva: dacă prinzi inundație cu Lada Niva pe Nurburgring, atunci poți să mai faci un ban trăgând toate coupe-urile, pentru că rusoaica poate traversa vaduri de 80 cm înălțime.