Liber la indisciplină! La câte punte va fi suspendat permisul de conducere

Permisul de conducere 45 puncte

Un proiect de lege care prevede suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte de penalizare a primit undă verde de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților. La ora actuală, permisul de conducere se suspendă la cumularea a 15 puncte, dar sunt șanse mari ca șoferii să primească liber la indisciplină!

Suspendarea permisului de conducere la 45 de puncte de penalizare. Este propunerea ministrului Transporturilor, Lucian Șova, pentru articolul 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului, cu privire la circulația pe drumurile publice: „Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine […] la cumularea a cel puţin 45 puncte de penalizare.”

Citește și:

Rămâi fără permis și chiar fără plăcuțe dacă faci asta în Grecia

În prezent, Ordonanța de Urgență prevede suspendarea permisului sau a dovezii înlocuitoare “la cumularea a cel puțin 15 puncte de penalizare”.

„Se ajungea […], în baza unei amenzi destul de mari pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere. Atunci am ridicat acest prag de punct de suspendare până la 45 pentru că, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Important este dacă o facem voit sau nu”, explică președintele Comisiei Juridice, Nicușor Halici.

Citește și:

Ilie Năstase, două dosare penale în aceeași zi. A fost prins băut, apoi a condus fără permis

“Ba mai avem o urgenţă, ba infrastructura nu ne permite, ba suntem în tot felul de timpi în care trebuie să ne încadrăm ca şi şoferi, bineînţeles”, a adăugat Halici.

Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat și urmează să fie dezbătut și supus votului Camerei Deputaților.

Citește și:

Permis suspendat pentru șoferul care a pus mașina pe Autopilot și a trecut în locul pasagerului

Adaugati comentariu