Lovitură pentru Salonul Auto de la Frankfurt – Lista absenților e tot mai lungă

Salonul Auto de la Frankfurt

Salonul Auto de la Frankfurt primește lovitură după lovitură. Lista absenților devine tot mai lungă. Alianța Renault-Nissan, Grupul FCA și Mazda sunt printre producătorii care nu vor face deplasarea în Germania.

Saloanele auto pierd teren, iar Frankfurt nu face excepție. Nu vor ajunge în toamnă, în Germania, granzi ca Renault-Nissan-Mitsubishi, PSA (Citroen, Peugeot, DS), FCA (Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep) și Volvo.

Și marca Dacia va lipsi de la Frankfurt, semn că marca națională nu va mai avea noutăți majore în această toamnă.

Nici gigantul Toyota nu va fi prezent la Frankfurt deoarece japonezii și-au prezentat majoritatea gamei noi de modele la Geneva în 2019 și la Paris în 2018.

Britanicii de la Rolls-Royce și Aston Martin și niponii Nissan, Mazda, Suzuki, Subaru au ales să nu participe la evenimentul programat pentru luna septembrie. Mazda anunțase mai demult decizia de a nu participa.

Jaguar Land Rover și Honda însă, vor fi acolo.
JLR lucrează intens la noul Land Rover Defender, în timp ce Honda pregătește versiunea de serie a primei sale mașini electrice, Honda e, care poate fi deja rezervată.

Și-au confirmat însă, prezența, granzii industriei auto din Germania. Mercedes-Benz, BMW și Audi vor fi acolo, iar Volkswagen are planuri mari pentru noua sa familie de automobile electrice ID.

VW va prezenta la Frankfurt varianta finală de serie a lui VW ID3, prima mașină electrică a concernului VW construită pe o platformă dedicată. Tot de atunci VW ID3 va putea fi și configurată, livrările urmând sî înceapă în aprilie 2020.

BMW va expune noul BMW Seria 1 și X1 facelift, iar Mercedes va prezenta versiunea finală a lui Mercedes GLB.

Însă și producătorii germani își vor restrânge suprafața standurilor. Presa germană dezvăluie că BMW va cheltui un buget de numai 6 milioane euro față de 25 milioane euro în 2017 și își va reudce suprafața de expunere de la 11.000 mp la 3.000 mp adică mai puțin decât a avut Opel în 2017 (3.200 mp).

Și Porsche va dezvălui la Frankfurt prima sa mașină cu emisii zero, Taycan, pe care am urmărit-o și noi în testele desfășurate în faza de dezvoltare.

Nu va lipsi nici marca Opel care aparține acum de PSA, francezii vrând probabil să dea un semnal că Opel rămâne o marcă germană chiar dacă se află în proprietate franceză.

Și Ford ajunge la Frankfurt cu al său SUV nou, Puma, care va fi construit, ca și Ecosport, la uzina de la Craiova. Cea mai nouă generație Kuga și un Explorer cu propulsie plug-in hybrid vor ajunge în premieră pe pământ european. Ford a lipsit în toamna anului trecut de la Paris și în această primăvară de la Geneva.

LISTA ABSENȚILOR:
Alpine
Alfa Romeo
Aston Martin
Chrysler
Citroen
Dacia
DS
Fiat
Infiniti
Jeep
Mazda
Mitsubishi
Nissan
Peugeot
Renault
Rolls-Royce
Toyota
Subaru
Suzuki
Volvo

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top