Mazda cu 6 cilindri și propulsie pe puntea spate, probabil de anul viitor!

Mazda-Vision-Coupe autoexpert.ro

Mult așteptata platformă a japonezilor pare a fi foarte aproape de producție. Mazda cu 6 cilindri ar putea veni pe piață în 2022. Cel puțin, așa reiese din declarațiile directorului Mazda Australia. 

Fanii motoarelor clasice iubesc Mazda! Japonezii au preferat să păstreze doar arhitecturile cu 4 cilindri în gamă, întorcând spatele celor turbo cu 3 în linie. Mai mult, toate benzinarele de pe modelele comercializate în Europa sunt natural aspirate.

Dar aici nu e vorba despre motoarele de bază, ci despre cele de vârf. Actualmente, există un 2,5 l, care consumă puțin. Problema sa este fix arhitectura cu 4 cilindri în linie, care induce o oarecare lipsă de rafinament. L-am testat aici și ți-am povestit totul despre el. Unde mai pui că actuala platformă permite numai tracțiune față sau integrală.

➡ Mazda6 made in China: mai incitantă decât originalul? 💡

Ei bine, lucrurile promit să evolueze în bine. Încă din aprilie 2020 lansam zvonul ăsta. Iar azi capătă substanță, prin declarația unui oficial important al japonezilor. Vinesh Bhindi este director general al Mazda Australia. Într-un interviu acordat site-ului australian Drive, acesta a declarat că ”anticipează sosirea noii platforme pentru SUV-uri mari în 2022”.

Mazda cu 6 cilindri și propulsie spate autoexpert.ro

Iar noi știm deja că noua platformă va avea propulsie pe puntea spate și va permite montarea motoarelor cu 6 cilindri în linie. Sigur, modelele vor putea primi și tracțiune integrală. Astfel, puntea față va deveni activă doar când spatele pierde aderența. La actuala platformă Mazda e fix pe dos. Japonezii ar urma să intre într-un club select. Acolo îi așteaptă Alfa Romeo, BMW, Jaguar și Mercedes-Benz.

Mazda cu 6 cilindri… turbo?

Viitoarele generații care vor folosi noua platformă vor fi disponibile și cu propulsie plug-in hybrid. Interesant este că cele mai recente tehnologii patentate de Mazda fac referire la utilizarea turbocompresoarelor clasice și electrice pe viitoarele motoare cu 6 cilindri. Rămâne de văzut care vor fi acestea. Probabil că în Europa vor fi viitoarele Mazda CX-5, care a primit recent un facelift și Mazda6. E drept, ultima nu este SUV, dar platforma i se potrivește perfect la gabarit.

 

Adaugati comentariu