McMurtry Speirling doboară recordul urcării de la Goodwood Festival of Speed

Inovatorul automobil electric Speirling creat de start-up-ul britanic McMurtry a reușit să obțină cel mai bun timp pe traseul de la Goodwood Festival of Speed: 39.08 secunde.

Avându-l la volan pe pilotul britanic Max Chilton, pilot ce a concurat în Formula 1 și IndyCar, micul automobil electric creat de inginerii de la McMurtry Automotive a spulberat toate recordurile stabilite pe urcarea de la Goodwood.

Record doborât de un model electric inovator: McMurtry Speirling

Recordul inițial a fost stabilit de pilotul german Nick Heidfeld în 1999 la volanul monopostului de Formula 1 McLaren MP4/13 cu 41.3 secunde. Ulterior, în 2019, modelul electric Volkswagen ID.R pilotat de francezul Romain Dumas a stabilit un timp de 39.9 secunde.

La ediția din acest an a Festivalului de la Goodwood, recordul a căzut din nou. Cu 39.08 secunde, Max Chilton a adus titlul celor de la McMurtry, cu inovatorul lor automobil electric. Acesta folosește o serie de ventilatoare amplasate sub mașină pentru a crea un efect de sol, mașina beneficiând de o apăsare aerodinamică suplimentară ce îi permite să negocieze virajele la viteze superioare.

McMurtry Speirling are dimensiuni compacte, un singur loc și oferă mai mult de 1000 CP. Sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 1,5 secunde.

Compania britanică ia acum în calcul lansarea unei versiuni comerciale a modelului Speirling ce va utiliza bateria de 60 kWh și sistemul de ventilatoare pentru efect de sol. Acestea vor putea, însă, fi folosite doar în modul track. Când sunt activate, ventilatoarele oferă o apăsarea aerodinamică de 2000 kg.

Via Goodwood FOS

Adaugati comentariu