Mercedes Vision AMG – frumos sau urât?

Mercedes Vision AMG autoexpert.ro

Proporții spectaculoase. Ampatament lung, console scurte, umeri ampli. Jante mari, de 22 inchi, spate șocant, și faruri în formă de stea. Mercedes Vision AMG face o declarație emoțională din orice perspectivă.

Porsche Taycan a deschis apetitul concurenților pentru coupe-uri de lux cu 4 uși. L-a urmat fratele Audi e-tron GT și, într-o oarecare măsură, Mercedes EQS. Peste ocean, Tesla Model S și Lucid Air sunt exemple care, deși nu au același prestigiu, împart aceeași filosofie. Toate sunt electrice, rapide, aerodinamice.

Coupe concept car Mercedes autoexpert.ro

Concentrându-ne pe Mercedes, acesta ne-a avertizat de mult timp că sedanurile vor muri. Locul lor va fi luat de fastback-uri sau coupe-uri cu 4 uși, care vor fi ”sculptate de vânt”. Adică vor fi rezultatul exclusiv al studiilor aerodinamice, pentru a îmbunătăți eficiența și, implicit, a crește autonomia. Cazul lui EQS este elocvent. O mașină care a renunțat complet la estetică pentru eficiență.

Coupe concept car Mercedes autoexpert.ro

Recent, conceptul Mercedes EQXX a prefigurat viitoarele modele de serie ale companiei. Aerodinamica excepțională și bateria de 100 kWh, cu 50% mai compactă și 30% mai ușoară, l-au ajutat să depășească 1000 km cu un singur plin. Chiar și așa, bateria rămăsese cu 15% curent.

Mercedes Vision AMG

Acum, febra aerodinamicii perfecte a cuprins și divizia AMG. Deși este doar un concept, Vision AMG se bazează pe noua platformă AMG.EA, care este în prezent în curs de dezvoltare pentru viitoarele vehicule electrice de performanță.

„Vision AMG demonstrează într-un stil spectaculos cum ar putea arăta electrificarea la Mercedes-AMG, rămânând în același timp fidel esteticii mărcii. Proporțiile extreme ale studiului creează fascinație și pasiune pentru performanță – asta înseamnă AMG. Vision AMG este o întruchipare impresionantă a dublei polarități a mărcii – interacțiunea dintre frumos și extraordinar. În același timp, elementele din viitor, cum ar fi semnăturile luminoase cu grila high-tech iluminată, subliniază evoluția progresivă a limbajului nostru de design Sensual Purity”, spune Gorden Wagener, designer șef al Mercedes-Benz Group AG.

Deci, îți place stilul viitoarelor modele Mercedes-Benz?

via Mercedes

Adaugati comentariu