MINI Electric – primele schițe de design

MINI-Electric-Concept-13

MINI Electric își face apariția în primele schițe de design. Primul model de serie electric de la MINI va fi prezentat anul viitor. Până atunci însă, compania face publice două imagini care dezvăluie grila și jantele inedite ale viitoarei mașini.

La 10 ani de la prezentarea proiectului pilot MINI E și pe fondul comercializării lui MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybrid începând cu anul trecut, viitorul sistem de propulsie MINI reprezintă următorul nivel în electrificarea brand-ului, ca parte integrantă a programului NUMBER ONE > NEXT.

La Festivalul Vitezei de la Goodwood, în perioada 12-15 iulie, MINI va aduce conceptul MINI Electric, o avanpremieră a ceea ce va fi mașina de serie.

Hai afară la zăpadă!

MINI electric a fost surprins în teste

“MINI este un brand urban, iar un MINI electric este pasul logic către viitor”, susține șeful diviziei de Design, Oliver Heilmer. “Aceste schițe preliminare subliniază viziunea noastră în ceea ce privește design-ul autentic, creând conexiunea dintre istoria brand-ului și viitorul său electric.”

Una dintre schițe dezvăluie grila hexagonală a mașinii, tipică brand-ului, însă într-o abordare nouă. Pentru că mașina nu necesită un proces de răcire, grila este plină, îmbunătățind astfel fluxul de aer. Accente galbene care poartă logo-ul E în aceeași coloare produc un puternic contrast cu nuanța în care va fi comandat automobilul și confirmă că avem de-a face cu un model electric.

MINI ELECTRIC schite (2)

MINI Electric Concept:

Mobilitate fără emisii la Frankfurt

Cea de-a doua schiță arată design-ul surprinzător al jantelor pe care le va primi mașina, preluate de la conceptul MINI Electric și care imită desenul grilei, venind însă cu un look asimetric.

Primul MINI Electric va ajunge pe șosele în 2019, la exact 60 de ani de la vânzarea primului MINI. Noul model promite distracție la volan și o experiență emoțională, stil și personalitate. Având la bază versiunea cu trei uși, mașina electrică va fi construită la uzina Oxford din Marea Britanie, dar și în China. Sistemul de propulsie va fi realizat la centrele de competență pentru electromobilitate de la Dingolfing și Landshut.

 

Adaugati comentariu