Mitsubishi va lansa noua generație Outlander în Europa în 2024

Mitusbishi Outlander în Europa

Mitsubishi Motors anunță oficial extinderea gamei de modele pentru Europa prin introducerea noii generații a SUV-ului Outlander începând din 2024. Modelul Outlander este actualmente comercializat în Statele Unite, Japonia și Orientul Mijlociu.

Mitusbishi și-a revizuit intenția inițială de a părăsi piața europeană. Compania japoneză a lansat noul SUV de clasă mică ASX, dezvoltat în colaborare cu Renault, iar în această toamnă va lansa și noua generație a modelului Colt. Din 2024, Mitsubishi va aduce în Europa și cea mai recentă generație a SUV-ului Outlander, în versiunea plug-in hybrid.

Outlander vine în Europa

Modelul Outlander PHEV, va fi dezvoltat pentru Europa și va fi lansat în segmentul european D-SUV în 2024. Acesta se va baza pe a doua generație a sistemului avansat Plug-in Hybrid (PHEV) dezvoltat de Mitsubishi Motors, bazat pe două motoare electrice cu sistem avansat de tracțiune Super-All Wheel Control.

2022 Mitsubishi Outlander autoexpert.ro

„Lansarea modelului Outlander PHEV reconfirmă angajamentul Mitsubishi Motors față de piața europeană și reprezintă un nou pas important în planul nostru de dezvoltare, aducând înapoi marca Mitsubishi Motors în segmentul D-SUV european”, a declarat Frank Krol, Președinte și CEO Mitsubishi Motors Europe. „Cele trei generații anterioare ale modelului Outlander au cumulat vânzari de peste jumătate de milion de unități în Europa, de la lansarea modelului în anul 2003. Noul Outlander va fi a 4-a generație și, având în vedere designul și tehnologia noului model, suntem încrezători că acesta va duce marca la un nou nivel în Europa.”

Deși nu au fost comunicat date tehnice oficiale pentru piața europeană, cel mai probabil modelul Outlander PHEV va fi echipat cu motorul pe benzină de 2.4 litri, similar cu cel utilizat de modelul Eclipse Cross PHEV. Pe piața din Japonia, sistemul plug-in hybrid utilizat de modelul Mitsusbishi Outlander PHEV utilizează un motor electric de 85 kW (115 CP) pe puntea față, un motor electric de 100 kW (136 CP) pe puntea spate și o baterie de 20 kWh, ceea ce îi asigură o autonomie electrică de aproximativ 85 kilometri.

Noua generație Outlander a fost lansată pe piețele non-europene la începutul anului 2021. După o pauză de 3 ani, Mitusbishi Outlander PHEV va debuta inclusiv pe piața din România începând din 2024.

Via Mitsubishi Motors Europe

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top