Mitsubishi oprește lansarea de modele noi pe piața europeană

Test drive - Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi trece prin momente dificile pe piața europeană, constructorul japonez anunțând că oprește lansarea de modele noi în încercarea de a reduce costurile.

Mitsubishi a anunțat rezultatele financiare obținute anul trecut și strategia pentru următorii trei ani.

Pentru anul fiscal aprilie 2019 – martie 2020, constructorul japonez anticipează o pierdere de 1.1 miliarde de euro. Mitsubishi vrea să reducă astfel costurile fixe cu 20%.

Ca urmare, o primă măsură anunțată este oprirea lansărilor de modele noi pe piața europenă. Vânzările pentru actualele modele vor continua. Practic, Mitsubishi își va reduce prezența în Europa, iar o parte a presei europene speculează că acesta este primul pas către retragerea mărcii Mitsubishi de pe piața europeană.

Automotive News spune că Mitsubishi nu va mai lansa pe Bătrânul Continent noua versiune a modelului Outlander PHEV și nici modelul Eclipse Cross facelift.

Noua versiune Mitsubishi Outlander plug-in hybrid a fost deja anunțată pentru piața nord-americană, dar nu există încă date tehnice, reprezentanța constructorului japonez declarând doar că modelul are un motor termic mai mare și o autonomie în mod electric îmbunătățită.

 

Test drive Mitsubishi L200 2.2 Di-D Double Cab

via Mitsubishi

 

Adaugati comentariu