Motivul pentru care Daimler AG va plăti o amendă uriașă

Diesel Mercedes Daimler

Daimler AG va plăti o amendă uriașă. 870 de milioane de euro este valoarea sancțiunii pe care o datorează grupul german, au decis procurorii. Este pedeapsa pe care grupul german o primește pentru neglijență în ceea ce privește sarcinile de supraveghere în domeniul certificării, o neglijență constatată la nivelul conducerii.

Daimler AG a decis să nu conteste amenda. Aceasta se aplică după ce instanța germană a descoperit că Daimler nu a îndeplinit cerințele referitoare la certificarea vehiculelor. “Este în interesul companiei să punem capăt erorilor de ordin administrativ într-o manieră eficientă și completă”, se arată într-un comunicat emis de Daimler.

Amenda nu are impact asupra investigațiilor în derulare legate de manipularea emisiilor produse de motoarele diesel, anunță procurorii. Nemții raportează că amenda nu va afecta semnificativ veniturile companiei în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

10.000 de Mercedes-uri depozitate pe pista unui aeroport. Care este motivul?

60.000 de unități Mercedes-Benz, fabricate în perioada 2012 – 2015, au fost rechemate în service, la ordinul Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania. Toate acestea sunt echipate cu dispozitive care pot oferi rezultate false în cadrul testelor de emisii în laborator. Și alte modele vor fi supuse investigației.

Scandalul Dieselgate a izbucnit în 2015, atunci când Volkswagen a recunoscut că nu mai puțin de 11 milioane de vehicule sunt echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor de emisii ale motoarelor diesel. Astfel, sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat atunci când temperatura exterioară coboară sunt un anumit nivel. Normele europene interzic astfel de soluții, cu excepția situației în care acestea pot asista evitarea unui accident.

Fostul șef de la Mercedes, surprins la volanul unui BMW. Cum e posibil?

Trei milioane de vehicule cu stea în trei colțuri au fost deja rechemate în service la inițiativa Daimler.

Consiliul de administrație de la Daimler a decis investirea a 220 de milioane de euro, în vederea actualizării sistemului de emisii la peste trei milioane de vehicule cu propulsie diesel.

Foto: IrishTimes.com

Adaugati comentariu