Nici Volkswagen nu ne vrea. Nemții au ales altă țară pentru uzina care va produce Seat Ateca și Skoda Karoq

Uzină Volkswagen Turcia VDA

Volkswagen va construi în Turcia noua sa uzină, unde va produce modele Skoda și Seat începând din 2022, anunță un ziar turc citat de site-ul Sabah Daily.

Cunoștințele și experiența celor din Turcia în industria auto internațională a jucat un rol decisiv în decizia constructorului auto german. Renault, Toyota, Hyundai și Honda sunt doar câțiva dintre constructorii auto care au ales să producă mașini pe teritoriul turc. Centrul de producție al nemților va deveni operațional în patru ani.

“Ca rezultat al eforturilor noastre de mai bine de un deceniu, de a convinge gigantul german să investească în Turcia, Volkswagen a decis deschiderea unei fabrici în țara noastră, care va număra 5.000 de angajați și care va produce modele Skoda și Seat”, scriu jurnaliștii turci.

Citește și:

Volkswagen întrerupe producția pentru a se alinia la noile norme de poluare WLTP

În noiembrie, nemții își anunțau intențiile de a construi mașini în estul Europei, iar pe lista finală de locații posibile se aflau România, Bulgaria și Turcia.

În Turcia se vor construi SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca, care sunt produse, la ora actuală, la Kvasiny, în Republica Cehă.

Citește și:

Skoda va construi o nouă fabrică în Europa de Est. Ce țări sunt pe listă

Volkswagen a anunțat recent că va transfera producția modelului Passat la Kvasiny, pentru a-și concentra celelalte resurse în direcția dezvoltării mașinilor cu emisii zero. Astfel, centrele de producție de la Emden și de la Hanovra din Germania vor fi convertite în uzine de mașini electrice până în 2022.

 

Adaugati comentariu