Nissan donează pentru repararea catedralei Notre Dame

Notre Dame

Nissan pune umărul la restaurarea catedralei Notre Dame, distrusă în incendiu cu o săptămână în urmă. Constructorul nipon încearcă astfel să ajungă la o reconciliere cu partenerul din cadrul Alianței, Renault, dar și cu guvernul francez.

După arestarea lui Carlos Ghosn, care a avut loc anul trecut, relațiile în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi sunt tensionate. Nissan face însă, primul pas către o împăcare. Donează 100.000 de euro pentru reclădirea catedralei pariziene afectate de incendiu.

“Contribuția noastră reprezintă o recunoaștere a aprecierii față de angajații Nissan Europa și față Renault, dar și față de poporul francez”, declară japonezii într-un comunicat.

Nissan este primul constructor auto care își anunță sprijinul pentru restaurarea catedralei Notre Dame, construită în urmă cu 850 de ani. În mod surprinzător, Renault nu a anunțat niciun ajutor financiar. Donațiile, primite din partea unor persoane fizice sau companii de rang mondial, au depășit deja un miliard de euro. Președintele Emmanuel Macron le-a promis francezilor că aceasta va fi gata în cinci ani.

Carlos Ghosn a fost acuzat de fraudă și închis în luna noiembrie. După arestarea sa, anchetatorii au dezvăluit că Renault ar fi plătit 50.000 de euro pentru nunta opulentă a lui Ghosn, care a avut loc la Palatul Versailles de lângă Paris.

Fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi a fost eliberat pe cauțiune, la începutul lunii trecute. Autoritățile japoneze au încercat să ascundă eliberarea, iar Ghosn a ieșit din închisoare purtând o mască pe față.

Adaugati comentariu