Nissan își vinde acțiunile deținute la Daimler

Nissan a decis să urmeze exemplul colegilor de alianță de la Renault și a anunțat că vinde participația sa de aproximativ 1,5% deţinută la grupul german Daimler.
All-new Nissan Qashqai

Producătorul auto nipon Nissan Motor îşi vinde participaţia de aproximativ 1,5% deţinută la grupul german Daimler printr-o procedură de plasament de tip bookbuilding accelerat, după decizia similară din martie a partenerului de alianţă Renault.

Preluarea unei participaţii la Daimler de către Renault şi Nissan datează din 2010. La acea dată, grupul german s-a asociat alianţei Renault-Nissan. Pe lângă unele proiecte comune, precum Twingo 3, noile Smart şi Mercedes Citan, acest parteneriat s-a tradus şi prin schimb de participaţii. Daimler controlează 3,1% din acţiunile celor doi aliaţi.

Anul acesta, Daimler şi Renault au dat asigurări că vor continua cooperarea lor, deşi surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul spun că planurile iniţiale importante nu s-au materializat niciodată şi iar deţinerea de acţiuni nu mai este necesară.

Analiştii se aşteaptă ca Nissan să obţină în urma tranzacţiei aproape 1,20 milliarde de euro (1,40 milliarde de dolari).

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.), are 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

– Renault își vinde acțiunile deținute la Daimler
– Noul Nissan Qashqai: a treia generație a popularului SUV compact este aici

Adaugati comentariu